Borac nosi tri gola prednosti u Peć

Dušan Repija
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Rukometaši Borca savladali su Besu sa 28:25 u prvom meču drugog kola EHF Evropa kupa, u fantastičnom meču koji je odigran u “Boriku”.

Duel starih poznanika ponudio je sve što rukomet može da ponudi – borbenost, napetost, lijepe poteze… a na kraju su domaći dohvatili najveću prednost tokom meča u samom finišu, koju će pokušati da odbrane za sedam dana u Peći.

Utisak je da su mogli još bolje da prođu, a šansa je propuštena sredinom drugog dijela kada su imali napad za +3, ali su napravili tehničku grešku, pa se iskusni tim iz Peći vratio u igru.

Banjalučani su bolje otvorili utakmicu i poveli sa 2:0, što je ujedno bila i najveća prednost u prvom dijelu. Evidentno je da je ovo okršaj dvije izjednačene ekipe, baš kao što je to bilo i minule sezone.

Iako su oba tima značajno promenila sastave, ponovo će, čini se, odlučiti nijanse. 

Besa je u dva navrata imala minimalno vođstvo, a bilo je primjetno da im je u finišu ponestalo snage, odnosno da je Borac bolje fizički pripremljen.

“Crveno-plave” je cijeli meč vukao fantastični Marko Lukić koji je postigao deset pogodaka, a u finišu je dva vrlo važna postigao mladi Amar Gračić koji je dao tri gola, baš koliko i Nikola Knežević. Pet puta je sa linije od sedam metara bio precizan Aleksandar Milićević.

Goste je predvodio prekaljeni reprezentativac BiH Nikola Prce sa sedam golova.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana