Borac napada Sarajevo u meču koji bi mogao da otvori šampionsku trku: Fudbaleri oprezni, navijači bi pobjedu

Dejan Marić
Borac napada Sarajevo u meču koji bi mogao da otvori šampionsku trku: Fudbaleri oprezni, navijači bi pobjedu

BANjALUKA - Fudbaleri Borca sa dozom opreza i vjerom u sopstvene kvalitete otputovali su na megdan Sarajevu, sa kojim će u subotu (19 časova) ukrstiti koplja u derbiju 26. kola m:tel Premijer lige BiH.

Činjenica da se radi o rivalima koji drže prvo i drugo mjesto sve govori. Šampion ima pet koraka prednosti, međutim, Banjalučani su proigrali, dobili sedam od posljednjih osam takmičarskih mečeva, i s pravom se nadaju da mogu pružiti još jednu kvalitetnu partiju.

I dok su učenici Marka Maksimovića prilično oprezni u najavi derbija, popularni “lešinari” su se dan pred meč okupili na zapadnoj tribini Gradskog stadiona i poslali jasnu poruku da žele pobjedu.

Put do nje neće biti nimalo lak, jer se “crveno-plavi” tradicionalno muče na “Koševu”. Pa ipak, tradicije su tu da se ruše, a forma Borca, te činjenica da se u tim vraćaju kapiten Stojan Vranješ i Aleksandar Vojnović, svakako su razlog za optimizam gostiju.

- Protivnik je dugo na prvom mjestu, najviše je pokazao i zasluženo je tu. Ima dobar sastav i sjajnog trenera Vinka Marinovića. Posljednjih sezona nismo dobro prolazili na “Koševu”, ali nas to ne amnestira da pokušamo da napravimo pozitivan rezultat. Borac treba da odigra dobru utakmicu, cilj je da se predstavimo u najboljem svjetlu. Nemamo šta da izgubimo - jasan je Maksimović.

“Bordo” tim je, s druge strane, počeo da posrće. Izgubio je tri od prethodnih pet ligaških mečeva, prednost nad pratiocima je pala na pet bodova, a podatak da će Marinović imati problema sa sastavljanjem tima zbog povreda i suspenzija upalio je alarm. Uprkos tome, malo ko je očekivao da će se u uvertiri derbija klub oglasiti i kritikovati odluku Saveza da za glavnog sudiju delegira Elvisa Mujića. Da li su na taj način Sarajlije sebi već stvorile alibi ostaje da se vidi. Maksimović smatra da je ovo bio nepotreban potez.

- Naši najveći protivnici su u Banjaluci uvijek imali uslove da igraju dobro, osvajali su bodove na našem terenu, pa očekujem da ćemo i mi na “Koševu” imati uslove da igramo - dodao je Maksimović, uz poruku da je primarni cilj Borca novi izlazak u Evropu.

Parovi 26. kola m:tel Premijer lige BiH, subota: Krupa - Sloboda (15 časova), Mladost - Tuzla siti (15), Sarajevo - Borac (19), nedjelja: Olimpik - Zrinjski (15), Radnik - Željezničar (17), Široki Brijeg - Velež (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana