Borac na startu drugog dijela dočekuje Leotar: Derbi odlučuje jedan šut

D. D.
Borac na startu drugog dijela dočekuje Leotar: Derbi odlučuje jedan šut

BANjALUKA - Start proljetnog dijela sezone rukometnog prvenstva BiH donosi derbi timova iz Republike Srpske u kojem će snage odmjeriti Borac i Leotar. Banjalučani su u jesenjem dijelu šampionata imali puno problema, igrali su sa velikim oscilacijama pa su na kraju tek na desetoj poziciji.

- Očekuje nas veliki izazov, u goste nam dolazi Leotar, koji igra sjajnu sezonu. Derbiji su uvijek neizvjesni, često ih odluči jedan šut. Mislim da smo dobro radili u ovoj pauzi i da ćemo u nastavku lige biti bolji. Motivisani smo da odigramo kvalitetnu utakmicu, pružimo maksimum i nadamo se da ćemo drugi dio sezone otvoriti pobjedom - istakao je Vlado Draganić koji je tokom karijere nastupao i za Trebinjce.

Leotar je jesenji dio odigrao sjajno i završio je na drugoj poziciji, a želi i da ostane na tom mjestu. Ove sezone Trebinjci su slavili u oba odigrana duela na svom parketu, a odlučena su nakon drame u finišu.

- Dueli sa Borcem su uvijek posebni i uzbudljivi i na kraju pobjednika odlučuje jedan ili dva gola. Mi smo jesenju polusezonu završili na drugoj poziciji, što je istorijski rezultat i daje nam pravo da se nadamo povoljnom ishodu. Borac je imao dosta problema, lošijih rezultata i pod pritiskom je. Mi ćemo nastojati to da iskoristimo i da pokušamo u “Boriku” doći do bodova. Očekujem zaista kvalitetan meč. Imamo problema sa nekoliko rovitih igrača, ali svaku ko izađe na parket mora dati maksimum ako želimo da ostvarimo povoljan rezultat - istakao je Veselin Savović.

Parovi 16. kola, subota: Gradačac - Vogošća (17), Gračanica - Sloboda (18), Sloga (D) - Izviđač (18), Maglaj - Iskra (19), Goražde - Krivaja (19), Hercegovac - Konjuh (19), Borac - Leotar (20). Nedjelja: Kakanj - Bosna (V) (18).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana