Borac na “Pecari” od sjaja do očaja, dovoljno za bod

Dušan Repija
Borac na “Pecari” od sjaja do očaja, dovoljno za bod

ŠIROKI BRIJEG - Imali su fudbaleri Borca sve u svojim rukama na “Pecari”, vodili sa 2:0 i izgledali odlično na terenu, a u finišu meča morali da spašavaju bod protiv Širokog Brijega (2:2) u derbiju 20. kola Premijer lige BiH.

Tako će “crveno-plavi” morati još da čekaju na pobjedu u Širokom Brijegu gdje su posljednji put slavili 2011. godine. A činilo se da će prekinuti post. Borac je u vođstvo došao u 8. minutu kada je kapiten Stojan Vranješ postigao 12. gol u sezoni, a šest minuta kasnije prednost duplirao Zoran Milutinović. Ekipa Branislava Krunića u potpunosti je kontrolisala igru do kraja poluvremena i činilo se da domaći nemaju previše šansi u nastavku. Ipak, sve se promijenilo. Široki je zaigrao mnogo odlučnije o agresivnije, a Borac nije uspio da pronađe odgovor. Marko Pervan je smanjio na 1:2, a Viktor Angelov u 69. minutu postavio konačan rezultat iako su domaći do kraja potpuno dominirali i u nadoknadi vremena imali priliku za potpuni preokret. 

Banjalučani su ostali na trećem mjestu, a i u idućem kolu igraju derbi jer dočekuju lidera Sarajevo. Ovu utakmicu propustiće defanzivci Marko Jovanović i Siniša Dujaković koji su dobili “parne” žute kartona.

Premijer liga, 20. kolo: Velež - Zvijezda 09 2:0, Radnik - Željezničar 0:0, Sarajevo - Tuzla siti 6:2, Čelik - Zrinjski 0:2, Sloboda - Mladost 0:0, Široki Brijeg - Borac 2:2. Plasman: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Zrinjski 34, Tuzla siti 34, Radnik 30, Velež 28, Široki Brijeg 28, Mladost DK 18, Sloboda 18, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana