Borac m:tel još nije zaokružio tim za narednu sezonu: Za Evropu i SEHA potrebna pojačanja

Siniša Kotaraš
Borac m:tel još nije zaokružio tim za narednu sezonu: Za Evropu i SEHA potrebna pojačanja

BANjALUKA - Rukometaši Borac m:tela okitili su se petom titulom šampiona BiH i ponovo će nastupiti u Evropi, u okviru EHF Evropskog kupa, koji je donedavno igran kao Čelendž kup.

Banjalučani bi trebalo da krenu od drugog kola kvalifikacija, a s obzirom na to da su u proteklih mjesec ostali bez nekoliko standardnih prvotimaca, trebaće im bar dva iskusna igrača. Ekipu je za sada pojačao tandem iz trebinjskog Leotara Aleksandar Milićević i Vlado Draganić, dok direktor kluba Vladimir Branković najavljuje još potpisa u narednih nekoliko dana. Sve se, kaže, radi u dogovoru s trenerom Mirkom Mikićem i članovima Upravnog odbora.

- Mislim da mi i sada imamo dobru, mladu ekipu, spremnu da se ravnopravno sa ostalim rivalima upusti u borbu za bodove. Ipak, za Evropu nam treba još nekoliko igrača i u narednim danima će sve u vezi sa igračkim kadrom biti mnogo jasnije. Lično, nadam se da ćemo uskoro biti jači za dva kvalitetna rukometaša, čija imena iz razumljivih razloga ne mogu da otkrijem dok ne bude postignut konačni dogovor - poručio je Branković.

Postoji velika vjerovatnoća da se Borac ponovo pojavi u Regionalnoj SEHA ligi, jer su čelnici ovog takmičenja zainteresovani da na parketu vide nekadašnjeg prvaka Evrope i osvajača Kupa IHF. I Banjalučani se nadaju nastupu na regionalnoj sceni, ali za to moraju da još pojačaju tim.

- Ukoliko ipak budemo igrali SEHA ligu, onda ćemo svakako morati da angažujemo još neko pojačanje, ali o tome ćemo razgovarati tek ako to bude i zvanično. Međutim, jasno je da mi sami, bez podrške države i grada, ne možemo ništa. Morate znati da su sve ekipe koje igraju SEHA ligu državni projekti, tako da mi bez Vlade Republike Srpske nemamo šta da tražimo u tom društvu. Ne želimo da budemo, kao što je to rekao predsjednik Saša Kondić, “kanta za nabijanje” i da sramotimo i klub i grad i državu - kategoričan je Branković.

Nije tajna da Banjalučani imaju određena dugovanja prema igračima, ali Branković kaže da i u tom segmentu ima određenih pomaka.

- Dosta problema nam je, baš kao i svima ostalima, napravila pandemija virusa korona. Međutim, treba znati da mi nijednom igraču nismo smanjili ugovor ili platu. Upravni odbor se maksimalno potrudio da pronađe potrebna sredstva, pa sada igračima dugujemo dvije plate. Očekujemo ovih dana da od grada dobijemo sredstva za drugi i treći kvartal ove godine, čime bismo sanirali kompletan dug prema igračima i stručnom štabu - zaključio je Branković.

Kup BiH

Jedna od odluka Upravnog odbora RS BiH je i da se završi takmičenje za Kup BiH u kojem Banjalučani brane trofej.

- Još nismo dobili ništa zvanično, ali bi završnica Kupa trebalo da se odigra u avgustu. Nama su, bez obzira na igračke promjene, ambicije ostale iste, pogotovo što smo mi aktuelni osvajači Kupa. Rivali su nam kvalitetne ekipe, ali sam optimista i vjerujem da će pobjednički pehar ostati u Banjaluci - kaže Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana