Borac m:tel i Sloga žele u finale

Siniša Kotaraš
Borac m:tel i Sloga žele u finale

Banjaluka - Šampionat BiH za rukometaše ubrzano se privodi kraju i već u subotu su na programu prvi mečevi polufinala plej-ofa. Dva tima iz Republike Srpske, Borac m:tel i Sloga iz Doboja plasirala su se u samu završnicu, ali i ne kriju da na kraju žele i plasman u samo finale.

Rukometaši Borca ugostiće u subotu od 18 časova u dvorani Studentskog kampusa rukometaše Gračanice. U redovima Banjalučana svjesni su težine izazova, ali ne kriju da su optimisti u pogledu konačnog ishoda ovog dvoboja.

- Naša očekivanja su uvijek ista i u svaku utakmicu ulazimo sa istom željom, da slavimo pobjedu! Ništa drugačije nije ni uoči utakmica sa Gračanicom. Želimo da u prvom meču odigramo onako kako znamo, kao što smo uradili protiv Konjuha, te ostvarimo rezultat koji bi nam omogućio mirniji revanš. Sa druge strane, činjenica je da je Gradačac ove sezone pokazao najviše i da je zasluženo ligaški dio takmičenja završio na prvom mjestu. Protiv njih smo doživjeli dva poraza ove sezone i to je dodatni motiv da odigramo dobro. U svakom slučaju, mislim da imamo realne šanse da se plasiramo u finale - naglasio je trener Borca Mirko Mikić, koji ni u ovom meču neće moći da računa na povrijeđenog desnog beka Deana Šešića.

Govoreći o snazi protivnika, strateg “crveno-plavih” je naglasio da je riječ o veoma kvalitetnom rivalu.

- Imaju dva reprezentativca BiH u svojim redovima, golmana Admira Ahmetaševića i Dinu Hamidovića, koji je prvi strijelac Premijer lige. Uigrani su, disciplinovani u igri, temeljno se pripremaju za svaku utakmicu i prilagođavaju igri protivnika, tako da je savršeno jasno da nam neće biti nimalo lako - kategoričan je Mikić.

Aktuelni osvajač Kupa Republike Srpske Sloga sjajnom igrom eliminisala je Bosnu iz Visokog i za prolaz u finale boriće se sa braniocem titule šampiona Izviđačem iz Ljubuškog, a prvi meč igra se u subotu u Doboju od 19 časova.

- Sam plasman u plej-of, za koji smo strepili do samog kraja ligaškog dijela takmičenja, bio je uspjeh, a sada smo nadmašili sva očekivanja. Svi su nas smatrali autsajderima, a mi to najviše volimo, jer smo tada najopasniji. To je na svojoj koži najbolje osjetila ekipa Bosne, koja nas je, rekao bih, potcijenila. Sada nas očekuje dvoboj sa Izviđačem za koji nismo imali previše vremena za pripremu. Ali nisu ga imali ni “skauti”, tako da u ovaj dvoboj ulazimo bez opterećenja. Pritisak je na rivalu, a mi bi, ako ponovimo pristup i igru iz mečeva sa Bosnom, mogli do finala. U svakom slučaju, nama bi bilo kakva pobjeda u prvom susretu značila mnogo - naglasio je trener Sloge Danko Panić.

 

Raspored

 

Revanš susreti polufinala plej-ofa na rasporedu su u srijedu, 29. maja.

Finalna serija igra se na dvije dobijene utakmice, a prednost domaćeg terena imaće bolje plasirani tim iz ligaškog dijela takmičenja. Prvi finalni meč planiran je za subotu, 1. juna, drugi će biti igran sedam dana kasnije, a eventualna majstorica u srijedu, 12. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana