Borac ide na put od 3.500 kilometara

Dušan Repija
Borac ide na put od 3.500 kilometara

Beč - Prvi evropski ispit poslije dvije sezone pauze rukometaši Barac m:tela imaće u dalekom Azerbejyanu, jer su na žrijebu za drugo kolo Čeleny kupa izvukli tamošnjeg šampiona Baki.

Kako sada stvari stoje, prvi susret u Bakuu na programu je 6. ili 7. oktobra, a revanš bi trebalo da bude sedam dana kasnije u “Boriku”. Međutim, otvorena je mogućnost da se klubovi radi smanjenja troškova dogovore da obje utakmice odigraju u Bakuu ili Banjaluci. Udaljenost do prestonice Azerbejyana od Banjaluke je skoro 3.500 kilometara, a povratna avionska karta košta skoro 1.000 maraka, što bi značilo da bi Banjalučanima samo za prevoz trebalo oko 20.000 maraka, ne uključujući transfer do aerodroma, smještaj... Ukoliko prođu prvu prepreku, rival Banjalučanima u trećem kolu biće Vogošća. Pravila EHF su takva da žrijeb nije poludirigovan, pa se može desiti da klubovi iz iste zemlje odmjere snage već u prvim rundama takmičenja.

- Kada gledamo oba meča, možemo reći da smo prošli solidno što se tiče finansija. Put do Bakua košta mnogo više nego do velike većine gradova odakle su bili naši potencijalni rivali, ali isto tako do Vogošće je najjeftiniji mogući. Tek kada kontaktiramo sa rukovodstvom Bakija moći ćemo pričati o eventualnom dvostrukom domaćinstvu ili gostovanju. Sutra (četvrtak) imamo sjednicu Upravnog odbora, pa ćemo svakako razgovarati i o ovom - rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Osim izglednog putešestvija u graničnu zemlju između Evrope i Azije, veliki problem za trenera Bojana Unčanina biće priprema utakmice, jer su podaci o rivalu na internetu više nego oskudni. Baki nema zvaničnu internet stranicu, nema zvanične naloge ni na društvenim mrežama, pa se tako ne mogu saznati ni osnovni podaci o klubu, a kamoli igrački kadar. Ipak, poznato je da rukomet u Azerbejyanu nije na posebno visokom nivou, pa Borac ima ulogu favorita.

  • Imamo skoro tri mjeseca da skupimo što više podataka, a zatim da se adekvatno pripremimo. Po klupskom renomeu, te snazi njihovog i našeg rukometa, mi smo favoriti. Međutim, treba biti oprezan u situaciji kada ništa ne znamo o Bakiju - rekao je trener Borca Bojan Unčanin.

Pojačanja uskoro stižu

Da bi Banjalučani u novoj sezoni ispunili svoje ciljeve neophodna su i pojačanja.

- Imamo usmeni dogovor sa nekoliko igrača, ali ne bih o imenima dok ne potpišemo ugovore - kratko je rekao Vladimir Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana