Borac i Sloga nišane polufinale Kupa BiH

Siniša Kotaraš
Borac i Sloga nišane polufinale Kupa BiH

Banjaluka - Fudbaleri banjalučkog Borca ugostiće večeras (18 časova), ekipu Širokog Brijega u revanš meču četvrtfinala Kupa BiH. Prvi susret, odigran prije 14 dana na “Pecari”, Širokobriježani su riješili u svoju korist sa 2:1, a odlična igra i povoljan rezultat daju “crveno-plavima” dodatni optimizam i nadu za plasman u polufinale.

Na ruku Banjalučanima je išla i gostujuća pobjeda nad Slavijom u Istočnom Sarajevu (2:0), kao i domaći poraz Širokog Brijega od Sarajeva (0:3).

- Uspješan start proljećne polusezone i pobjeda nad Slavijom nam je podigla moral i sada mislim da su nam šanse podjednake. Evidentno je da je Široki u krizi, ali mene to ne interesuje i ja im želim da im ona potraje još dugo. Imam na raspolaganju sve igrače osim Nemanje Lekanića i Almedina Ziljkića, koji su nastupali u ovom takmičenju za druge klubove. Atmosfera u svlačionici je izvanredna i izginućemo na terenu da dođemo do polufinala. A, želja nam je finale, to ne krijemo - naglasio je trener Borca Darko Vojvodić.

Na pitanje da li očekuje podršku navijača sa tribina, Vojvodić je naglasio da o tome i ne razmišlja.

- Mi smo sami sebi najveća podrška. “Lešinari” su zaštitni znak Borca koji nije isti klub sa njima i bez njih. Ko god dođe na utakmicu, dobro je došao, a ja se nadam da će i oni jednog dana da se vrate na tribine - pojasnio je strateg Banjalučana.

Najveći rival “crveno-plavih” u borbi za plasman u Premijer ligu Sloga iz Gornjeg Crnjelova takođe je u prilici da izbori polufinale Kupa BiH, što bi za ovu ekipu bio istorijski poduhvat. Izabranici Dragana Mićića gosti su Klisa iz Butorovića Polja, ali će revanš meč biti, zbog velikog interesovanja, odigran u Konjicu, od 15 časova. U prvom susretu bilo je 1:1, ali su u Gornjem Crnjelovu ubijeđeni da ipak mogu dalje.

- Jedno je sigurno, a to je da ćemo protiv sebe imati silno motivisanog protivnika. Smatram da imamo kvalitet, da smo bolja ekipa, ali i da nam niko neće pokloniti pobedu. Zato moramo ostaviti i poslednji atom snage na terenu i biti mnogo disciplinovaniji nego u prvom susretu. Imamo igrače koji poseduju kvalitet i koji mogu jednim potezom da reše pitanje pobednika. Ali, najvažnije je da na terenu delujemo kao kolektiv, kao celina koja u svakom momentu zna šta hoće - istakao je Dragan Mićić.

Danas se još sastaju: TOŠK - Zvijezda (prvi meč 2:0, 15 časova), Zrinjski - Sarajevo (0:1, 16).

Kajkut optimista

Jedan od najiskusnijih fudbalera Borca Saša Kajkut ističe da je njegov tim favorit u večerašnjoj utakmici.

- Maksimalno smo spremni i skoncentrisani na ovu utakmicu. Na “Gradskom stadionu” se mi pitamo i zato smo i favoriti da na kraju slavimo prolazak u polufinale Kupa BiH. Neću da prognoziram rezultat, ali sam ubijeđen da mi idemo dalje - optimista je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana