Srpski derbi 18. kola Premijer lige BiH završen bez pobjednika: Remi koji nikom ne odgovara

Dejan Marić
Srpski derbi 18. kola Premijer lige BiH završen bez pobjednika: Remi koji nikom ne odgovara

BIJELjINA - Fudbaleri Radnika i Borca remizirali su 1:1 u srpskom derbiju 18. kola Premijer lige BiH.

Ovakvim epilogom ne mogu da budu zadovoljni ni jedni ni drugi. Bijeljinci zato što su ostali četiri koraka ispod crte, a Banjalučani jer su propustili priliku da se izdvoje na "koti tri" koja vodi u Evropu.

Pa ipak, oba sastava zaslužuju priznanje, jer su po izuzetno teškom terenu pružili borbenu predstavu sa dosta trčanja, pa i prilika na obje strane. Mreže se nisu tresle sve do početka drugog poluvremena, kada je domaće u vođstvo doveo Đorđe Pantelić. Goste je spasao Jovo Lukić pogotkom u 86. minutu, čime se isplatila totalna ofanziva trenera "crveno-plavih" Nemanje Miljanovića koji je u napad gurnuo sva tri napadača.

Mogao je Borac i do cijelog plijena u samoj završnici da je Panajotis Moraitisi bolje reagovao u izglednoj situaciji u kaznenom prostoru Radnika.

No, i Bijeljinci imaju za čim da žale pošto su u jeku napada Borca propustili nekoliko 100 odstotnih šansi, među kojima se izdvaja stativa već pomenutog Pantelića u 90. minutu.

Ostali rezultati i strijelci 18. kola Premijer lige BiH: Široki Brijeg - Sarajevo 2:1 (Mujan 51, Vukoja 86. penal - Bagarić 36), Sloboda - Željezničar 1:1 (Ramić 42 - Vrhovac 32), Zrinjski - Posušje 3:1 (Bilbija 25, 80. penal, Juranović 48 - Lauš 50).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana