Borac i Igokea ruku pod ruku

Milan Zubović
Borac i Igokea ruku pod ruku

BANjALUKA - Predstavnici košarkaških klubova Borac i Igokea potpisali su četvorogodišnji sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ekipa iz Aleksandrovca višestruki je šampion i posljednjih godina je bez premca u BiH, dok se banjalučki tim vratio u Ligu BiH nakon sedam godina, a mogućnost saradnje najavljena je još prije godinu dana.

- Mjesecima smo radili na ovom ugovoru koji predstavlja ličnu ideju Pavla Ćorovića i moju, ali nije jedina i u narednom periodu biće još toga. Hvala Borcu koji je pristao na saradnju i pomoći ćemo mu finansijski, logistički... jer želimo da ga približimo ABA ligi i tako imamo još jedan klub iz Republike Srpske u regionalnom takmičenju. Hvala ljudima iz Borca koji žive za taj klub kao što mi živimo za Igokeu. Ugovor je potpisan na četiri godine i nadamo se da će to biti još duže, a njime smo pokrili pet takmičenja - Drugu ligu Republike Srpske, Prvu ligu Republike Srpske, Ligu BiH i ABA ligu, dok se nadamo da će Borac zaigrati u Drugoj ABA ligi. Treba da naglasimo da Borac ostaje nezavisan klub, samostalan u odlučivanju, nije naša filijala i pomažemo im sa strane. Nije jedini kojem ćemo pomoći i imaćemo saradnju sa Mladosti, Leotarom i Bratuncem - izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik koji je jedan od potpisnika ugovora.

U ime banjalučkog tima to je učinio direktor kluba Tibor Florjan.

- Komuniciramo godinama unazad i ovo je dobar potez za Borac kojim ćemo biti konkurentniji u Ligi BiH. Saradnja je već krenula jer smo dobili dva igrača na pozajmicu koji će se kod nas razvijati jer još nisu na nivou potrebnom za ABA ligu - rekao je Florjan.

Sportski direktor Igokee Vuk Radivojević naveo je da je zajednički cilj oba tima da ne dozvole odlazak mladih igrača.

- Najbitnije da podignemo košarku u Banjaluci i Republici Srpskoj i mlade zainteresujemo da treniraju jer se sport gasi u regionu, što mi ne smemo da dozvolimo. Cilj nam je da dovodimo decu i stvaramo igrače, a ne da odlaze kao ranije. Ovo je samo početak i verujem da ćemo rasti - naglasio je Radivojević.

Trener Borca Marko Šćekić zadovoljan je postignutim dogovorom, dok je ekipa pojačana Nikolom Tanaskovićem. On ima 23 godine i igra na poziciji krilnog centra. Nastupao je za Partizan, subotički Spartak, zemunsku Mladost, OKK Beograd, dok je prethodne sezone igrao za Megu.

- Saradnjom stvaramo uslove za napredak mladih košarkaša u Banjaluci i Laktašima, odnosno da ne idu u druge sredine koje su manje od pomenutih. Kao što je rečeno, poklopili smo pet liga, što je odličan preduslov za napredak pa vjerujem da će saradnja trajati i duže od četiri godine - kazao je Šćekić.

Član uprave “crveno-plavih” Aranđel Mišan poželio je brz oporavak predsjedniku kluba Milanu Đajiću koji je imao manji operativni zahvat te se nada da će slaviti bar jednu utakmicu kada se budu susreli u Ligi 6 BiH. Prema riječima direktora omladinskih selekcija Igokee Pavla Ćorovića, cilj je da sve bude sistemski riješeno i da talenti dobiju priliku za razvoj.

- Svi pokušavamo da napredujemo, ali je to teško ako ostajemo u Republici Srpskoj, već moramo da gledamo region i Balkan. Sada imamo mogućnost da pravimo timove za Drugu ABA ligu i ABA ligu - rekao je Ćorović.

Bez poziva ABA

Šćekić je rekao da još nema zvaničnog poziva za nastup u Drugoj ABA ligi, tako da je neozbiljno da bilo šta komentariše u vezi s tim. Na njegove riječi nadovezao se Dodik.

- Ljudi iz Borca spremni su da prihvate poziv ako on stigne, a ako to ne bude ove, biće iduće sezone - rekao je Dodik.

Liga BiH

Igokea neće igrati u prvom dijelu Lige BiH iako je žrebana za to takmičenje, a klubovi koji su insistirali na nastupu Aleksandrovčana već su odustali od svojih zahtjeva.

- Generalnom sekretaru KS BiH Ameru Čolanu istekao je ugovor, dok Igokeu niko ne može da uslovljava. Imali smo sastanke i ne bih ništa da pričam u ovom trenutku jer se sve može promijeniti vrlo brzo - kazao je Dodik.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana