Borac i Igokea najavljuju žalbe

M.Z.
Borac i Igokea najavljuju žalbe

BANjALUKA - Rukovodstvo Košarkaškog kluba Borac najavilo je žalbu na odluku komesara takmičenja Nadira Koredžije da izbaci klub iz Lige BiH i kazni ga sa tri hiljade maraka zbog nepojavljivanja na Fajnal foru Lige za prvaka u Širokom Brijegu.

Pored Banjalučana istu kaznu zaradili su Igokea i Spars, ali konačnu odluku donijeće Upravni odbor KS BiH dok je komesar takmičenja samo postupao po propozicijama pravilnika takmičenja.

- Uložićemo žalbu na odluku jer je poznato da generalni sekretar Amer Čolan sprovodi svoj plan. Kao povratnici u elitni rang milsili smo da Savez ozbiljnije radi, a ne preko viber grupe što nije zvanično pri čemu je nastao problem oko Fajnal fora. Savez vodi svoj privatni rat protiv Igokee i zaboravili su ostale klubove. Imali smo namjeru da igramo F4, ali smo različite odluke dobijali svaki dan kao da smo djeca u vrtiću koja idu na izlet. U srijedu smo dobili dopis da F4 neće biti održan u Laktašima, u četvrtak nam ej ponuđemo da budemo domaćini, a u petak naređeno da se sutradan pojavimo u Širokom Brijegu. Ukoro ćemo podnijeti tužbu protiv Saveza zbog blaćenja imena našeg kluba - rekao je predsjednik Borca Milan Đajić.

Iz tabora Aleksandrovčana je poručena da je nastavljena serija apsurda vezanih za KS BiH.

- Godinama se borimo sa odsustvom smisla i osjećaja u KS BiH za takmičenja, klubove, igrače... Igokea jedne sezone nije igrala, pa smo prošle godine do posljednjeg dana uslovljavani da igramo tri tamičenja, što je nečuveno u sportskom svijetu. Sve je to zasluga Amera Čolana, koji treba da je servis klubovima, a on je čovjek koji ruši sve. Zato će morati da ode sa funkcije genralnog sekretara. Borac, Sparsi i Igokea neće biti izbačeni iz lige. Iskoristićemo sva pravna sredstva i izborićemo se za to. To je sve što treba reći o pompeznoj vijesti i do sada neviđenoj odluci komesara takmičenja. Ovo je vrijeme kada će KS BiH doživjeti promjene koje se već dugo odgađaju, a to je valjana registracija Saveza, usklađena sa zakonima, a to je da KS RS ima 50 odsto  učešća i odlučivanja. Kad se to završi, onda možemo raditi što se košarke tiče - poručeno je iz Igokee.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana