Borac i Banjaluka uz Divljaka

D. P.
Borac i Banjaluka uz Divljaka

BANjALUKA - Fudbalski klub Borac pustiće u prodaju 2.000 ulaznica po cijeni od pet maraka za susret 20. kola Premijer lige BiH protiv Olimpika, koji se igra 27. februara, a sav prihod ići će za liječenje nekadašnjeg kapitena i golgetera Banjalučana Predraga Divljaka koji ovih dana vodi najvažniju bitku u životu.

Njemu je dijagnostikovana akutna mijeloidna leukemija i za liječenje su potrebna velika novčana sredstva koja porodica Divljak nije u mogućnosti sama da obezbijedi.

- U kontaktu smo sa njegovom porodicom i već smo uplatili određeni iznos sredstava. Iako smo svjesni da na proljećnoj premijeri protiv Olimpika neće biti gledalaca, odlučili smo da već u narednim danima pustimo ulaznice u prodaju i vjerujem da će ih ljudi dobre volje kupiti i na taj način pomoći u liječenju Divljaka, koji je ostavio dubok trag ne samo u Borcu već i u svim klubovima gdje je igrao - naglasio je direktor Banjalučana Dejan Lukendić.

U akciju pomoći uključila se praktično cijela Banjaluka - brojni prijatelji, bivši saigrači, klubovi u kojima je još igrao, kao i brojni banjalučki ugostiteljski objekti koji će u narednim danima organizovati humanitarno veče za liječenje popularnog Pede.

- S obzirom na to da se radi o veoma velikim troškovima liječenja, molimo vas da date svoj novčani doprinos, ko koliko može, da olakšamo trenutnu situaciju i da naš Pedo pobijedi bolest i da kao veteran ponovo postiže golove - navodi se, između ostalog, u apelu za pomoć u liječenju Divljaka u kojem je naveden i broj žiro računa kao i kontakt osobe posredstvom kojih je moguće uplatiti novac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana