Bokserski klub Slavija 1961 konačno dobio prostorije za trening: Odskočna daska za buduće asove

Darko Pašagić
Bokserski klub Slavija 1961 konačno dobio prostorije za trening: Odskočna daska za buduće asove

BANjALUKA - Bokserski klub Slavija iz Banjaluke osnovan 5. aprila 2018. godine za treći rođendan dobio je najljepši mogući poklon - klupske prostorije, koje se smještene u atomskom skloništu u blizini nekadašnjeg kina “Kozara”.

Iako su ih na korišćenje dobili još od prošlog saziva Skupštine grada Banjaluka u njih su ušli polovinom prošlog mjeseca i za veoma kratko vrijeme od neuglednog prostora napravili su 120 kvadratnih metara, koji će predstavljati odskočnu dasku za buduće asove ringa.

- U prostorije smo ušli prije nekih dvadesetak dana i bile su u katastrofalnom stanju. Svi članovi kluba, od naših boksera, članova njihovih porodica, uz nas naravno iz Uprave kluba smo prionuli na posao i rezultati su više nego vidljivi. Sada će polaznici naše škole boksa, ali i ostali takmičari imati na raspolaganju savremenu salu sa kompletnom opremom i mini-teretanom, što će im biti dobra polazna osnova za postizanje dobrih rezultata - naglasio je predsjednik i trener Slavije 1961 Božidar Pejaković.

Nekadašnji as ringa je rekao da će ovo sigurno predstavljati veliki iskorak za sve u klubu, a pogotovo za najmlađe takmičare.

- Do sada su naši bokseri prvi dodir sa ringom imali praktično na prvom meču, ali više neće biti tako. Ostalo nam je da sada postavimo još ring i sala će biti u potpunosti spremna. Sve bi to trebalo da bude gotovo do sredine maja, a potom je planirano da održimo i sparing meč sa Bokserskim klubom Lokomotiva iz Zagreba čime bi ove prostorije bile zvanično i otvorene. Postoji mogućnost da veoma brzo skoknemo do Slovenije, odakle smo dobili poziv BK Maribor čiji je trener Igor Rašić, koji je porijeklom iz ovih krajeva. Tamo bi imali sparing meč sa njihovim bokserima - nastavio je  Pejaković.

Jedan od prvih ciljeva čelnika banjalučkog kluba biće omasovljenje škole boksa.

- Sada u klubu trenutno imamo dvadesetak aktivnih članova, od kojih je polovina već imala debi na ringu, a neki su sakupili već i pozamašan broj mečeva. Naša želja je da u narednim mjesecima, najkasnije do početka naredne školske godine bar udvostručimo broj članova i to najviše sa uzrastom od 14 do 16 godina. Osim mene sa njima će raditi još dvojica trenera Slobodan Jekić i Mario Aleksić - dodao je Pejaković.

Takmičenja

Od početka godine takmičari Slavije 1961 nastupili su u Ligi Republike Srpske i na do sada jedinom održanom turniru Premijer lige. Do kraja juna boksere banjalučkog kluba očekuju još pojedinačna prvenstva Republike Srpske i BiH u konkurenciji školaraca, kadeta i mladih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana