Bojan Rađenović, lijevo krilo Borca: Prolazimo Olimpijakos

Siniša Kotaraš
Bojan Rađenović, lijevo krilo Borca: Prolazimo Olimpijakos

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela prijatno su prošle godine iznenadili odličnim nastupima u okviru Čelendž kupa pa se sada, kada "crveno-plavi" igraju mnogo jače takmičenje - Kup EHF, od njih očekuju slični rezultati.

Prvi rival Banjalučana je grčki šampion Olimpijakos, a u redovima Borca vlada nepodijeljeni optimizam i ubjeđenje da će se upravo oni radovati konačnoj pobjedi u dvomeču sa Atinjanima. To je za "Glas Srpske" i potvrdio lijevo krilo Bojan Rađenović koji je u pripremnom periodu sa lakoćom rešetao protivničke mreže.

- Spremni smo za ovaj dvomeč iako, nažalost, nismo imali mnogo informacija o Olimpijakosu, pogotovo nije bilo video-materijala. Ipak, skautirali smo ih koliko smo mogli, a podatke o njima smo dobijali od naših rukometaša koji igraju u Grčkoj, te preko privatnih kanala. I to nam je dosta pomoglo, tako da imamo uvid u snagu rivala. Znamo da je grčka liga čvrsta, utakmice oštre i prave muške i spremni smo i da se i "potučemo" ako treba. Šalu na stranu, čeka nas ozbiljan i kvalitetan protivnik - rekao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, kompletan igrački kadar ubijeđen je u pozitivan ishod dvomeča sa Grcima iako znaju da im neće biti nimalo lako.

- Verujem u svoju ekipu i očekujem povoljan rezultat koji će nam omogućiti da u revanšu sedam dana kasnije izborimo plasman u drugo kolo. Grci su poznati kao vatreni navijači, znamo da nam neće biti lako, ali sam siguran da će naši navijači napraviti još bolju atmosferu. Što se Olimpijakosa tiče, krasi ih timska igra, bez preteranog iskakanja pojedinaca. A ako bih nekog morao da izdvojim, onda je to njihov tandem srednjih bekova koji su motorna snaga tog tima - naglasio je Rađenović.

Tokom pripremnog perioda Borac je odigrao dosta kontrolnih utakmica koje su poslužile da se ekipa još bolje uigra, a Bojan Rađenović je iskočio kao prvi strijelac "crveno-plavih".

- Te pripremne utakmice su se bazirale na trčanju i fizičkoj pripremi i mi smo u tom segmentu zaista spremni. Istovremeno, kroz utakmice smo se uigravali jer ipak imamo neke igračke promene u odnosu na prošlu sezonu. Što se moje igre tiče, nastojao sam da odigram što bolje, prvenstveno u odbrani, kako bih mogao da istrčim što više polukontri i kontri. Izgledalo je to prilično dobro, ali su ipak prijateljske utakmice jedno, a zvanični mečevi drugo - kaže Rađenović.

Ukoliko eliminišu Olimpijakos, Banjalučani će u drugom kolu za protivnika imati rumunski Temišvar.

- Apsolutno sam ubeđen u naš prolaz, da nisam, ne ­bih ni išao u Grčku. Što se tiče Temišvara, to je već mnogo ozbiljniji protivnik, u to ne treba ni sumnjati. Ali, idemo mi korak po korak, prvo da savladamo Grke, pa ćemo pričati o Rumunima - zaključio je Rađenović.

Grad priskočio u pomoć

Direktor RK Borac m:tel Vladimir Branković potvrdio je da su Banjalučani obezbijedili 38.000 KM neophodnih za odigravanje obje utakmice, te da će u petak otputovati za Atinu.

- Zahvaljujući gradu Banjaluka te našim sponzorima i prijateljima obezbijedili smo potrebna sredstva i idemo da odigramo tu utakmicu i, po mogućnosti, pobijedimo. Uz ekipu će ići i četiri člana uprave koji će sami snositi svoje troškove - istakao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana