Bojan Magazin novi šef stručnog štaba Alfa Modriče: Povratak na mjesto uspjeha

Darko Pašagić
Bojan Magazin novi šef stručnog štaba Alfa Modriče: Povratak na mjesto uspjeha

BANjALUKA - Novi trener Alfa Modriče Bojan Magazin priznaje da je situacija u nekadašnjem šampionu i osvajaču Kupa BiH izuzetno teška, ali vjeruje da će nekada stabilan premijerligaš uspjeti da izbori opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

Poslije startne pobjede nad Podrinjem od 4:1 fudbaleri Alfa Modriče nanizali su čak sedam uzastopnih poraza u kojima nisu postigli nijedan pogodak, a primili su ih čak 25. Naročiti su bili bolni neuspjesi u šestom i sedmom kolu od Krupe na svom terenu i od Laktaša u gostima u kojima su se mreže Modričana tresle čak po sedam puta. Poslije ova dva teška poraza sa kormila je otišao Mitar Lukić, da bi nakon desetak dana kao novi šef stručnog štaba bio imenovan Magazin.

- Situacija je veoma teška, sigurno je da nam predstoji veliki posao, ali sam po prirodi optimista i očekujem da se veoma brzo pomjerimo sa posljednje pozicije. Izgubljeno je stvarno dosta bodova, pogotovo kod kuće, ali očekujem da se ekipa veoma brzo trgne i da onda polako počnemo da sređujemo situaciju, koja u ovom trenutku za mnoge izgleda bezizlazno. Najvažnija stvar je da igračima vratim samopouzdanje, jer pomalo nestvarno zvuči da više od 10 i po časova nisu postigli nijedan pogodak - naglasio je Magazin.

Ovaj 46-godišnjak je na klupi Modričana bio i 2018. Dugo je radio i sa mlađim selekcijama, tako da odlično poznaje situaciju u klubu i vjeruje da se ona može popraviti.

- Moramo prvo da vidimo sa kakvim igračkim kadrom raspolažemo u ovom trenutku. Svima mora da bude jasno da ako već moramo da tavorimo u donjem dijelu tabele bolje je da to bude sa našim mladim fudbalerima, koji će bar sticati iskustvo za budućnost, nego da to bude sa igračima sa strane čiji je kvalitet veoma sumnjiv. To će mi biti prve smjernice u narednim danima - nastavio je Magazin.

Kaže da nije mogao odbiti poziv predsjednika Modričana Petra Jelića da dođe na kormilo kluba sa kojim je sada već davne 2004. godine kao fudbaler osvojio Kup BiH.

- Bila su to mnogo ljepša i srećnija vremena za modrički fudbal i biće ih veoma teško ponoviti. Međutim, vjerujem da se napornim radom i uz dosta odricanja može prevazići ova trenutna situacija. Ponavljam ona je teška, ali očekujem da je zajedničkim snagama svih u klubu prevaziđemo i sačuvamo opstanak, što nam je jedini cilj u ovom trenutku - dodao je Magazin.

Karijera

Bojan Magazin kao igrač je imao veoma zanimljivu karijeru u kojoj je igrao za nikšićku Sutjesku, novosadsku Vojvodinu, Mladost iz Gacka, Modriča Maksimu, podgoričku Budućnost, Leotar, Grbalj, Sarajevo i Čović polje. Prvi angažman kao trener imao je Tekstilcu, a potom je radio još u Orašju, Zvijezda Gradačcu, Alfa Modriči, Odžaku 102 i šamačkom Borcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana