Bivši prvoligaši osvojili samo bod

Darko Pašagić, Brane Radulović
Bivši prvoligaši osvojili samo bod

Banjaluka - Ako je suditi po otvaranju drugoligaške sezone prošlogodišnji prvoligaši Sutjeska, Drina (Zvornik) i Sloboda (Mrkonjić Grad), koji su morali u niži rang, neće se dobro provesti, jer su u prvom kolu ova tri kluba osvojila samo jedan bod.

Fočaci i Zvorničani na gostovanju doživjeli poraze na startu grupe istok. Sutjeska je poražena u Gacku od Mladosti sa 1:2, a istim rezultatom završen je i susret u Čajniču u kome je Stakorina pobijedila Drinu.

Čast bivših prvoligaša spasila je Sloboda, koja je kao gost u Prnjavoru igrala neriješeno sa Ljubićem 2:2. Na otvaranju nove sezone na stadionu "Siniša Peulić" strijelci su pokazali zavidnu efikasnost u prvih dvadesetak minuta, a potez utakmice bio je slobodnjak Igora Mirkovića u 21. minutu. Sa dvadesetak metara efektno je zatresao mrežu Prnjavorčana za potpuni rezultatski preokret. U 60. minutu oštar start kapitena Vladana Gračanina sankcionisan je isključenjem, što je "plavima" omogućilo da izbjegnu poraz. Iako su doputovali sa samo dva rezervna igrača Mrkonjićani su ostavili povoljan utisak i pokazali da će biti jedan od kandidata za najviši plasman.

U derbiju grupe zapad fudbaleri Jedinstva iz Žeravice zasluženo su osvojili bodove u Šamcu. Već u 28. minutu gosti su, koristeći smušenost odbrane Borca, stekli vođstvo, da bi pet minuta kasnije povećali prednost. Sva nastojanja Šamčana da bar izbjegnu poraz bila su uzaludna, a plodom je urodila samo akcija domaćih iz koje je Džafer Džafić postavio konačan rezultat.

Omarska je pomalo neočekivano poklekla na svom terenu, a bolji od domaćina bili su Laktaši, koji su slavili sa ubjedljivih 3:0. Prevagu u korist gostiju donio je najbolji akter susreta i dvostruki strijelac Uroš Stamenković.

Grupa zapad startovala je sa 15 klubova, a u prvom kolu bila je slobodna ekipa Sloge iz Srpca, koja je trebalo da gostuje u Karanovcu kod istoimene ekipe. Međutim, ovaj tim je prije dvadesetak dana odustao od takmičenja. Kuriozitet prvog kola je da je na 15 utakmica pokazano čak 11 crvenih kartona. U grupi zapad na sedam mečeva dodijeljeno je šest, a u grupi istok na osam susreta pet igrača je prije vremena moralo u svlačionicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana