Bivši as Crvene zvezde pomagaće Rudar Prijedoru: Sa Savićem stiže i Marin

Darko Pašagić
Bivši as Crvene zvezde pomagaće Rudar Prijedoru: Sa Savićem stiže i Marin

BEOGRAD - Mladi 32-godišnji stručnjak Boris Savić u sljedećoj sezoni biće šef stručnog štaba Rudar Prijedor, a sa njim u grad na Sani stići će i proslavljen fudbaler Marko Marin.

Planirano je da bivši njemački reprezentativac i doskorašnji član Crvene zvezde dođe u Prijedor čim situacija sa pandemijom virusa korona bude normalizovana.

- Marko i ja smo dugi niz godina veoma dobri prijatelji i izrazio je želju da doputuje u Prijedor i sastane sa sa čelnicima kluba. On bi trebalo da pomaže “rudarima” u vezi sa transferom talentovanih igrača u inostranstvo, ali i u nekim drugim stvarima. Dogovoreno je da prilikom dolaska u Republiku Srpsku sadašnji fudbaler Al Ahlija iz Saudijske Arabije posjeti i banjalučki Borac - naglasio je Savić.

Bivši strateg Jedinstva iz Žeravice, Zvijezde 09, beogradskog IMT-a, koji je jedno vrijeme bio pomoćni trener u kiparskom Alki Orokliniju, naglasio je da se sa Prijedorčanima brzo dogovorio.

- Kontakti su uspostavljeni prije desetak dana i najvažnije je da su se njihove i moje ambicije poklopile, a to je da pokušamo “rudare” naredne sezone uvesti u Premijer ligu. Još je prilično rano govoriti o tome kada ćemo početi sa pripremama, ali najvažnije je da je dobar dio ekipe ostao na okupu. Vjerujem da zajedničkim snagama Rudar Prijedor možemo vratiti u elitu BiH - rekao je Savić, koji je od 2012. do 2014. godine bio igrač ovog kluba.

Drago mu je što će sarađivati sa nekoliko fudbalera, koji su mu bili saigrači iz tog vremena.

- Tu su golman Nemanja Petrović, iskusni Marinko Rastoka i sadašnji kapiten Nemanja Pekija. Sigurno je da dolazim u Prijedor čim situacija bude normalizovana, da razgovaram sa upravom o eventualnim pojačanjima. Članovi Borca više nisu nekadašnji Prijedorčani Demir Jakupović i Zoran Milutinović i bilo bi odlično da ih dovedemo. Međutim, o tome je još rano pričati - dodao je Savić.

Uspjeh sa IMT-om

Poslije odlaska iz Zvijezde 09 Boris Savić je preuzeo beogradski IMT. Do trenutka prekida šampionata tim iz Rakovice bio je ubjedljivo prvi na tabeli sa 11 bodova prednosti ispred drugoplasiranog OFK Beograda i tako je obezbijedio plasman u Prvu ligu Srbije.

*****

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana