Biti ili ne biti za Krupu i Radnik

S. K.
Biti ili ne biti za Krupu i Radnik

BANjALUKA - U grčevitoj borbi za opstanak fudbaleri Krupe i Radnika, ekipa koje dijele posljednje dvije pozicije na tabeli, odmjeriće snage danas od 15.55 časova u kanjonu Vrbasa, a samo pobjednik će zadržati šanse da se i u narednoj sezoni takmiči u društvu najboljih.

Sastav domaćih nalazi se u dobroj formi koju, na njihovu žalost, ne prate odgovarajući rezultati. Uz to, protiv njih je i tradicija koja kaže da do sada u 13 utakmica protiv Bijeljinaca nisu zabilježili nijednu pobjedu. Čak 11 je završeno neriješeno, a Radnik je slavio u dva meča.

- Za nas je svaka utakmica ovog proljeća bila kvalifikaciona, stalno smo imali imperativ pobede, a tada je najteže da se igra. Ipak, odigrali smo ovaj deo sezone zaista dobro i po učinku smo čak peti na tabeli. Međutim, prosuli smo jesenas previše bodova i zato smo tu gde jesmo. I nama i Radniku su bodovi preko potrebni pa očekujem borbenu, možda ne toliko lepu, utakmicu i svakako našu pobedu. Znamo da tradicija nije na našoj strani, ali one i postoje da bi se rušile - rekao je kapiten Krupe, iskusni defanzivac Miloš Karišik.

S druge strane, Radnik se nalazi u seriji od osam utakmica bez pobjede, što je bijeljinskog premijerligaša i dovelo na začelje tabele.

- Iako idemo na pobjedu, nama bi i bod odgovarao jer imamo još dvije utakmice kod kuće. Kažu da je tradicija na našoj strani, ali ja se time ne bavim. Poraz od Slobode u Bijeljini ostavio je veliki trag na nama i nadam se da će ekipa to ipak prevazići. Mene više brine veliki broj povrijeđenih igrača, njih čak sedam, od kojih četvorica neće moći da nastupe protiv Krupe. Ali to ne smije da bude izgovor, učinićemo sve da iskoristimo to Krupino “moranje” i uvećamo svoj bodovni saldo - naglasio je trener Radnika Vlado Jagodić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana