Bimal Jedinstvo i Mladost nastavili gdje su stali 2019. godine: Brčko ostaje grad odbojke

Dušan Repija
Bimal Jedinstvo i Mladost nastavili gdje su stali 2019. godine: Brčko ostaje grad odbojke

BRČKO - Titule šampiona BiH biće u Brčkom još najmanje godinu dana pošto su odbojkašice Bimal Jedinstva baš kao i njihove muške kolege iz Mladosti produžili dominaciju.

Teži posao imale su “princeze” kojima su rivalke iz BL Voleja bacile rukavicu kao nikada do sada, ali su poslije poraza u Banjaluci smogle snage da dva puta slave na domaćem terenu i 14. put postanu šampionke. Kapiten Žana Dragutinović sportski je čestita Banjalučankama na iskoraku koji su napravile, te podvukla da je ovo bila najteža finalna serija otkako je ona u klubu.

- One su odlično odigrale taj prvi meč i iskrena da budem malo su nas iznenadile. Osjećale smo pritisak i znale da će druga utakmica biti presudna. Kada smo je riješile u našu korist nekako smo znale da je to to, što se i ispostavilo u trećoj utakmici. Presrećna sam zbog uspjeha na koji smo na neki način naviknute, ali sa druge strane, samo mi znamo koliko je teško ponovo se dokazivati - rekla je Dragutinovićeva.

U istom danu posao su završili i odbojkaši, koji su u dva meča bez većih problema izašli na kraj sa Domaljevcem. Gosti su doduše poveli sa 1:0 u drugoj utakmici, ali su se momci Branka Mišića uozbiljili i iduća tri seta riješili u svoju korist. Sasvim dovoljno za sedmu titulu u nizu ne računajući prošlo prvenstvo koje je odlukom OS BiH završeno bez pobjednika pod plaštom pandemije virusa korona.

- Osjećali smo tokom cijele sezone da nam je nešto nepravedno oduzeto i sigurno je da smo imali motiv više. Radili smo pošteno, bili fokusirani sve vrijeme i uspjeli da vratimo pehar u naše vitrine. Kada sezonu završite bez poraza titula mora da bude zaslužena iako su nas rivali nešto više mučili malo više nego prethodnih sezona - rekao je kapiten Mladosti Almir Čolo.

Iako su do trofeja stigli isti dan, zbog pandemije i mjera koje su već dugo na snazi izostala je zajednička proslava titule dva najuspješnija brčanska kolektiva.

- Momci su nam kao i uvijek bili velika podrška. Dobri smo prijatelji, viđamo se skoro svakodnevno, međusobno se bodrimo i vrlo sam srećna što su i oni potvrdili dominaciju - naglasila je Dragutinovićeva.

Povratan na evro scenu

Najbolji ženski i muški klubovi bili su uskraćeni nastupa na međunarodnoj sceni u sezoni 2020/21. zbog dobro već pomenute odluke OS BiH da ne proglasi šampione, ali sada više ne postoje prepreke da se Brčaci vrate tamo gdje pripadaju. Kako sada stvari stoje, oba kluba nastupiće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a postoji šansa da se ponov vrate u regionalnu MEVZA ligu iako još ništa nije definisano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana