Bijeljinci bruse formu u Srbiji

Darko Pašagić
Bijeljinci bruse formu u Srbiji

BIJELjINA - Poslije Borca i Krupe i treći premijerligaš iz Republike Srpske bijeljinski Radnik otputovao je na pripreme na Zlatibor, gdje će boraviti devet dana i za to vrijeme odigrati tri kontrolna meča.

Među putnicima, koji su se našli u autobusu za Srbiju, bila su 23 fudbalera. To su golmani Dalibor Kozić, Samed Hodžić i Dalibor Mitrović, te igrači Nenad Nikić, Ivan Šubert, Mustafa Šukilović, Saša Novaković, Nebojša Babić, Luka Vinski, Milivoje Lazić,  Nedim Mekić, Stefan Janjić, Nikola Popara, Pavle Sušić, Faruk Gogić, Jovan Motika, Vladimir Bradonjić, Kenan Šarić, Daniel Jović, Velibor Đurić, Bojan Mitrović, Mahir Karić i Seid Zukić.

- Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i na Zlatiboru, gde stvarno postoje optimalni uslovi za rad. Planirano je da one dane kada ne igramo utakmice imamo po dva treninga, a u dane utakmica po jedan i to laganiji. Prvi rival već danas će nam biti Sloga iz Požege, 13. jula igramo protiv subotičkog Spartaka, a četiri dana kasnije protivnik nam je Inđija - rekao je trener Bijeljinaca Slavko Petrović.

Među 23 putnika su trojica novajlija. Babić je već potpisao ugovor sa Radnikom, dok su ofanzivni vezni Bojan Mitrović i desni bek Vinski na probi.

- To su mladi igrači koji treba da se dokažu. Marković je ponikao u OFK Beogradu, a Vinski je stigao iz hrvatskog Karlovca 1919. Očekujem da nam se na Zlatiboru priključi još nekoliko igrača, koji će biti na probi i ako zadovolje sa njima ćemo potpisati ugovor. U ovom trenutku prioritet nam je da angažujemo levog beka, jer smo deficitarni na toj poziciji - nastavio je iskusni strateg Bijeljinaca, koji je nedavno imenovan i za tim menadžera ovog kluba.

Po sadašnjoj situaciji Radnik će biti igrački mnogo slabiji nego prošle sezone, jer su redove semberskog premijerligaša već napustila osmorica fudbalera Luka Bilobrk, Miloš Simonović, Slaviša Radović, Alem Merajić,  Ševko Okić, Miloš Plavšić, Kenan Delić i Marko Despotović.

- Verujem da i ova ekipa igrača, koja je ostala na okupu može da se bori za gornji deo tabele, što je cilj Radnika u svakom šampionatu. Najvažnije je da oni napune baterije, dobro se spreme do starta prvenstva i onda nam ne može niko ništa - dodao je Petrović, koji nije htio da komentariše neodlazak na pripreme Demira Pece.

Peco

Standardni vezni fudbaler Radnika Demir Peco nije se našao među putnicima za Zlatibor, iako je bio redovan u dosadašnjem dijelu priprema.

- Veoma blizu sam odlaska u inostranstvo, ali još ne bih želio da pričam o novom klubu dok to ne bude gotova stvar. Vjerujem da će se to desiti u narednih pet, šest dana - naglasio je Peco, koji ugovor sa Bijeljincima ima do juna naredne godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana