Biciklisti BSK-a bez premca u Srpskoj

D.R.
Biciklisti BSK-a bez premca u Srpskoj

BANjALUKA - Biciklisti banjlaučkog BSK-a dominirali su na prvenstvu Republike Srpske jer su osvojili tri od moguće četiri zlatne medalje na hronometru.

Seniorski šampion postao je Davor Tubić, juniorski Sergej Maksimović, a u kategoriji mlađih kadeta najbolji je bio njegov brat Srđan Maksimović. U konkurenciji kadeta slavio je Stefan Pejanović iz banjalučkog Samita.

- Prošle i ove sezone smo pokazali da se vraćamo tamo gdje smo godinama bili. Imamo najtalentovaniju ekipu ne samo u Srpskoj i BiH nego i mnogo šire, tako da očekujem da ćemo se vrlo brzo vratiti na tron i u seniorskoj konkurenciji. Bez obzira što iz gradske kase dobijamo mizernih 3.000 KM godišnje borimo se i  uvjeren sam da ćemo stići do cilja. BSK je uvijek bio perjanica biciklizma i tako će biti ponovo - rekao je sportski direktor kluba Vladimir Kuvalja.

Na autodromu u Zalužanima trke su ujedno bodovane i za šampionat BiH, a Banjalučani su i tu bili pri samom vrhu. Braća Maksimović su postali šampioni, dok se Tubić okitio srebrnom medaljom. Sutra je na programu drumska trka, a program počinje u 11 časova takođe u Zalužanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana