Biciklista Sergej Maksimović potpisao ugovor sa timom Iseo: Italija velika šansa i izazov

Dušan Repija
Biciklista Sergej Maksimović potpisao ugovor sa timom Iseo: Italija velika šansa i izazov

KOTOR VAROŠ - Biciklista BSK-a iz Banjaluke Sergej Maksimović potpisao je ugovor sa italijanskim timom Iseo, pa će u novoj sezoni karijeru graditi u zemlji u kojoj je ovaj sport ima izuzetnu tradiciju i jedan je od popularnijih.

Sjajni rezultati na domaćim drumovima momka iz Kotor Varoša nisu ostali nezapaženi pa je još pred start sezone koja je na izmaku stigao poziv sa “čizme”. Ipak, pandemija virusa korona i komplikacije oko papira odgodile su njegov odlazak, ali on već neko vrijeme radi po programu koji mu šalju treneri iz nove ekipe, kako bi imao dobru bazu i lakše se prilagodio zahtjevima kada im se pridruži u januaru.

- Moj novi tim je UCI kontinental, tim koji se uglavnom takmiči na trkama u Italiji i u okruženju. Poznat je po radu sa mladim biciklistima, a koncept je takav da nijedan član nema više od 23 godine. Imam 19 i srećan sam što sam dobio priliku da se oprobam na ovakvom nivou - rekao je Maksimović.

Ipak, poziv mu nije pao s neba. Iza njega su hiljade i hiljade prevezenih kilometara uglavnom prema Borji i putem za Kneževo, a dodatnu težinu daje činjenica da je uglavnom sam na drumu. Biciklizam jeste borba protiv štoperice, ali...

- Mnogo je psihički lakše kada dođete na trening sa desetak, 15 biciklista. Dosta sam uradio ovdje, iako naravno uvijek može bolje, ali mislim da sam uradio što sam mogao - rekao je Maksimović.

A to govore i rezultati. Višestruki je prvak Republike Srpske i BiH na drumu i hronometru, a u prvoj seniorskoj sezoni uspio je da odveze dvije najjače trke u regionu “Beograd - Banjaluka” i Trku kroz Srbiju.

- Zadovoljan sam sezonom. Moj BSK je postao šampion Premijer lige, a stekao sam mnogo iskustva nastupajući na međunarodnim trkama. Dosta solidno sam odvezao svih osam etapa i mislim da sam spreman za novu stepenicu. Radujem se izazovu i jedva čekam da se u januaru priključim ekipi na pripremama. Vjerujem da ću se snaći i izboriti za svoje mjesto, jer se već mjesecima pripremam onako kao mi sugerišu - naglasio je Maksimović.

Kontakt

Otkrio je i kako je došlo do saradnje sa italijanskim timom, odnosno kako je dobio priliku da se izbori za ugovor.

- Preporučili su me rezultati, jer sam šampion BiH do 23 godine na drumu i hronometru. Takođe, imali smo istog sponzora, pa smo preko jednog posrednika stupili u kontakt. Rekli su mi da dođem, bio sam na probi nekoliko dana, a oni su bili zadovoljni onim što sam pokazao - rekao je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana