Banjaluka domaćin prva dva kola Regionalne bokserske lige: Slavija cilja plej-of i domaćinstvo finala

Dejan Kondić
Slavija cilja plej-of i domaćinstvo finala
Foto: Velibor Tripić | Slavija cilja plej-of i domaćinstvo finala

BANjALUKA - Bokserski klub Slavija danas i sutra biće domaćin dva kola Regionalne bokserske lige. Pored domaćina u dvorani u kampusu takmičiće se i sarajevski Željezničar, Nikšić, Maribor, Zadar, Skoplje, kao i četiri ekipe iz Srbije, Sombor, Loznica, Novi Pazar i beogradski Radnički.

Kako su u samo nekoliko dana prošli put od gašenja do povratka na regionalnu scenu, trener domaćih Vladan Kljajić ističe da je bilo jako malo vremena za pripremu boksera, ali vjeruje u dobar rezultat. 

- Momci su spremni. Podsjećam, za kratko vrijeme je odlučeno da Slavija nastupi u eliti, jer se deset godina ne takmičimo na ovom nivou. Naš motiv je ulazak u plej-of - zaključio je Kljajić.

Predsjednik Organizacionog odbora Dalibor Petković naglašava da je Slavija uspjela u grad na Vrbasu da dovede više od 100 takmičara. 

- Prvog dana takmičenja biće održano 35 borbi. U subotu je na programu još 17 finalnih. Hvala Vladi Republike Srpske, kabinetu gradonačelnika i Nenadu Borovčaninu, predsjedniku Bokserskog saveza Srbije. Obećavamo spektakl - poručio je Pet-ković. 

Predrag Bartula, regionalni supervizor i delegat na takmičenju, pojašnjava da će se liga igrati po turnirskom sistemu i dodao da će naredni turnir biti održan u Nikšiću, treći u Skoplju, a četvrti u Srbiji, ali još nije precizirano u kojem gradu. 

- Pobjednici prvog dana nastupiće i sutra. Turnirski sistem takmičenja je prilagođen da svako nastupa sa svakim, a pobjed-nici će uvijek imati priliku da na svakom turniru nastupe po dva puta. Naš cilj je da Banjaluka bude domaćin i završnog turnira - rekao je Bartula. 

Jedan je od boksera koji će predstavljati Slaviju je i Leo Cvitanović. Ovaj borac, koji je prošle godine nastupao za bijeljinski Radnik, ističe da mu je čast što će nastupati za banja-lučkog velikana. 

- Ovdje su ponikli mnogi šampioni poput Marjana Beneša i Antona Josipovića. Cilj je borba za titulu. Svaki događaj biće dva kola i imaćemo priliku da odradimo dva meča, ukoliko po-bijedimo u prvom kolu. Nastupam u poluteškoj kategoriji do 80 kila. Očekujem dobre mečeve - istakao je Cvitanović.

Domaći skockali dobar tim

Boje Slavije u ovoj sezoni neće braniti samo Banjalučani. Ruko-vodstvo kluba u kratkom periodu od novog "rađanja" uspjelo je da formira respektabilan tim. 

- Dali smo priliku dvojici momka iz Banjaluke, četvorici iz Istočnog Sarajeva, trojici iz Bijeljine. Cvitanović može do-nijeti pobjedu Banjaluci - istakao je Bartula.

Svi borci imaće priliku da osjete barut velikih mečeva i da se spreme za ono što ih u budućnosti očekuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana