Banjalučkom plivaču Mihajlu Čeprkalu priznanje za najboljeg sportistu u 2020.

Srna
Banjalučkom plivaču Mihajlu Čeprkalu priznanje za najboljeg sportistu u 2020.

SARAJEVO- Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević uručila je plivaču iz Banjaluke Mihajlu Čeprkalu priznanje za uspjehe u prošloj godini.

Čeprkalo je izabran za najboljeg, između 10 uspješnih kandidata, pojedinaca i sportskih organizacija za dodjelu nagrade BiH za sport za 2020. godinu.

Gudeljevićeva je istakla da je riječ o mladom čovjeku, olimpijcu, plivaču, dobitniku više od 500 medalja i 30 pehara na međunarodnim takmičenjima, te dodala da je današnje priznanje osvojio zahvaljujući trudu i radu.

Prema njenim riječima, Komisija za dodjelu nagrade BiH za sport za prošlu godinu s razlogom je prepoznala značaj svih ovih rezultata koje je Čeprkalo postigao u proteklom periodu.

- Uvjerena sam da i vi vjerujete kako je opravdano odlučeno da upravo ovom mladom čovjeku pripadne najveće priznanje koje BiH dodjeljuje za izuzetan doprinos u razvoju sporta i afirmaciji zemlje u svijetu - naglasila je Gudeljevićeva.

Ona je poželjela Čeprkalu u budućnosti, prije svega, dobro zdravlje i puno lične sreće, uz nadu da će, uprkos brojnim problemima sa kojima se susreću sportisti, nastaviti da ostvaruje dobre rezultate.

Gudeljevićeva je pozvala sve koji su uključeni u donošenje odluka koje se odnose na sport da konačno pristupe sistemskom rješavanju pitanja finansiranja sportista u BiH, jer u sadašnjoj situaciji teško da mogu planirati svoje programe rada zbog činjenice da nemaju jasan iznos budžeta na koji mogu unaprijed računati.

- Krajnje je vrijeme da zajedno ubrzamo razvoj sporta i obezbijedimo bolje uslove za sve sportiste i sportske radnike u BiH, jer je razlika između mogućeg i nemogućeg u odlučnosti i zato budimo zajedno odlučni - istakla je Gudeljevićeva.

Čeprkalo je zahvalio za uručenu nagradu, te izrazio nadu da je priznanje opravdao dosadašnjim rezultatima.

On je istakao da će se u narednom periodu potruditi da osvoji još bolje rezultate i plasmane, kako na evropskom, tako i na svjetskom, ali i na olimpijskom nivou.

- Prethodna godina mi je, kao i svima, bila veoma teška i nezahvalna, ali sam uspio, uz pomoć Olimpijskog komiteta BiH i ostalih. Nadam se da će ova godina biti bolja i granice otvoriti, što je značajno i za nas plivače - rekao je Čeprkalo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana