Banjalučanin Aleksandar Vuković nije više trener varšavske Legije: Stare zasluge brzo i olako zaboravljene

Dejan Marić
Banjalučanin Aleksandar Vuković nije više trener varšavske Legije: Stare zasluge brzo i olako zaboravljene

VARŠAVA - Banjalučki fudbalski stručnjak Aleksandar Vuković u julu je Legiji donio šampionsku titulu, u septembru je dobio otkaz!

Stare zasluge brzo i olako su zaboravljene, kao i činjenica da je Vuković od glave do pete “legionar”, da je za klub ginuo na travnatom tepihu, a da je na užarenu klupu sjedao svaki put kada nije imao ko.

Uzalud je sve bilo, predsjednik Dariuš Mioduski je presjekao i zahvalio se Banjalučaninu na saradnji, uz već kurtoazne poruke da su za njega vrata kluba uvijek otvorena i sl.

Mioduski je u predsjedničkoj fotelji nešto duže od tri godine i za to vrijeme je već smijenio šest trenera. Posljednji rez je napravio na insistiranje navijača. Poznato je da su Legijini fanovi među najvatrenijim u Evropi i da njihova riječ ima težinu. Pa ipak, malo ko je očekivao da će Vuković dobiti šut-kartu već nakon četiri kola Ekstraklase.

Legija je zabilježila dvije pobjede i dva poraza, od kojih je onaj posljednji od Gornjika na svom terenu bio kap koja je prelila čašu. Uz to, poljski prvak nije uspio da se domogne Lige šampiona, pošto je u drugom kolu kvalifikacija eliminisan od Omonije.

- Vuko, hvala ti na svemu što si uradio za Legiju, ne samo u posljednjih godinu dana kao trener, nego i u prethodnim sezonama. Uvijek smo mogli da računamo na tebe, posebno u teškim vremenima. Zaslužuješ ogromno poštovanje svih u klubu i navijača. Znam da ćeš uvijek biti “legionar” i tako ćemo te i tretirati - bila je oproštajna poruka Mioduskog Vukoviću, kojem je poželio mnogo sreće u novim trenerskim izazovima.

U istom obraćanju javnosti prvi čovjek Legije je naveo da je klub morao da donese bolnu odluku, jer su rezultati na prvom mjestu, baš kao i promocija u evropskim nadmetanjima. Takođe, rečeno je i da će ime novog trenera biti naknadno saopšteno.

(Ne)očekivano

Vuković, čini se, nije slutio smjenu pošto je u intervjuu za “Sportski žurnal” govorio o predstojećem duelu treće runde kvalifikacija protiv Drite.

- Imam lični stav o takozvanom Kosovu. Ne moram da ga naglašavam. Srbin sam i jasna su mi osjećanja kada je riječ o tom pitanju. Sjediću na klupi. Mislim da ću najbolje uraditi posao tako što će Legija proći dalje - rekao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana