Banjalučani sa nestrpljenjem očekuju žrijeb kvalifikacija za LŠ: Uz malo sreće izbjeći ćemo najjače

Siniša Kotaraš
Banjalučani sa nestrpljenjem očekuju žrijeb kvalifikacija za LŠ: Uz malo sreće izbjeći ćemo najjače

BANjALUKA - Da bismo mogli maštati o osam evropskih mečeva u sezoni, potrebno nam je bar malo sreće, istakao je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović pred današnji žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona u Nionu (12 časova).

Banjalučani će nakon deset godina ponovo zaigrati u najelitnijem evropskom takmičenju, a zbog lošeg koeficijenta nisu svrstani među nosioce. Zato bi već prva prepreka mogla da bude vrlo teška, jer je jasno da bi protivnici poput Dinama iz Zagreba, Ludogoreca, Malmea, Kluža, Legije i Ferencvaroša bili veliki favoriti u dvomeču sa Banjalučanima. U grupu srednje teških spadaju Šerif, Škendija, Slovan Bratislava i Dinamo Tbilisi, dok su najpoželjniji rivali Žalgiris, Alaškert, Flora, Budućnost, Kairat i Linkoln. Na Gradskom stadionu se nadaju da će uspjeti da izbjegnu rivale iz prve grupe navedenih.

- Bilo bi dobro kada bismo “zaobišli” prvih pet ili šest ekipa nosilaca. Sa ostalima bismo se još i mogli boriti pa čak, uz neku dozu sreće, i nadati plasmanu u drugo kolo. Ukoliko bismo u tome uspjeli, onda bi Borac i definitivno imao osam zagarantovanih evropskih utakmica. To bi za nas bilo i te kako važno, kako zbog bodova, tako i zbog dobre finansijske nagrade i afirmacije naših igrača - rekao je Maksimović.

Slično je i razmišljanje jednog od najboljih fudbalera Borca u šampionskoj sezoni Gorana Zakarića.

- Naravno, sada bismo voljeli da dobijemo protivnika kojeg bismo u dvije utakmice uspjeli da eliminišemo, pa da se popnemo na još jednu stepenicu više. S druge strane, moramo razmišljati i o tome da možemo dobiti i nekog od rivala koji već dugo igra u Ligi šampiona i protiv kojih bi naše šanse bile svedene na minimum. Bilo kako bilo, i moji saigrači i ja jedva čekamo da saznamo ime rivala i znam da ćemo, bez obzira na to koga da izvučemo, dati sve od sebe za što bolji rezultat. U svakom slučaju, za nas će te dvije utakmice biti veliko iskušenje, čast i obaveza. Takođe, nadamo se da će biti dozvoljeno da na tribinama budu i navijači jer je uz njih sve ljepše i lakše - kategoričan je Zakarić.

UEFA će prije žrijeba, kao i uvijek, skratiti spisak potencijalnih rivala Banjalučana, a prva utakmica na programu je 6. ili 7. jula.

Liga konferencija

I dok će Banjalučani nastupiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Sarajevo, Velež i Široki Brijeg će danas, nakon 13 časova, saznati ko su im rivali u okviru Lige konferencija. “Bordo tim” i Širokobriježani su svrstani među nosioce, dok će Mostarci biti među slabije rangiranim timovima. Takođe, u srijedu će svi predstavnici BiH saznati imena eventualnih protivnika u drugom kolu kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana