Banjalučani puni optimizma pred večerašnji meč sa Linfildom: Partija kao protiv Kluža ruši Irce

Siniša Kotaraš
Banjalučani puni optimizma pred večerašnji meč sa Linfildom: Partija kao protiv Kluža ruši Irce

BANjALUKA - Ekspedicija Fudbalskog kluba Borac otputovala je za Sjevernu Irsku gdje će protiv višestrukog šampiona ove zemlje ekipe Linfilda večeras (20.45), odigrati prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Meč se igra na stadionu “Vindzor park” u Belfastu, na kojem će se odigrati i ovogodišnje izdanje Superkupa Evrope u kojem će se sastati Čelzi i Viljareal. Iako je Linfild neprikosnoven u domaćem prvenstvu, gledajući domaće titule najuspješniji klub na svijetu, u “crveno-plavom” taboru ipak provijava optimizam u pogledu konačnog ishoda ovog dvomeča.

- Linfild je već godinama dominantan u šampionatu Sjeverne Irske i konstantni su na međunarodnoj sceni, ali mislim da mi imamo čemu da se nadamo. Kažem to na osnovu tri odlično odigrana poluvremena protiv Kluža. Ako budemo na tom nivou, biće dobro, ali ako ne budemo, onda se teško možemo nadati uspjehu - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Irci kao i svi klubovi iz Velike Britanije forsiraju brz fudbal i veoma su opasni u prekidima.  

- Spremali smo dobro za te prekide i to je nešto što već duže radimo. Ali, morate znati da Linfild ima različite stilove kada igra kod kuće i kada je u gostima. Na svom terenu nastoje da igraju što okomitije, lopta od golmana ili od bekova odmah ide na napadača, ali ako nemaju tu mogućnost znaju da igraju i preko veznih. U gostima je to već sasvim druga igra. Ono u šta sam siguran to je da pobjednik neće biti riješen u Belfastu. I da se ponovim, imamo razloga da budemo optimisti, mislim da je motiv najvažniji u svemu, a mi ga imamo na pretek - kaže Maksimović.

Jedan od najboljih i najiskusnijih prvotimaca Borca Goran Zakarić istakao je kako niko u ekipi ne razmišlja o porazu, već da u Sjevernu Irsku idu sa željom da se nadigravaju.

- Biće teško, naravno, jer nas očekuje sasvim drugačiji meč u odnosu na onaj protiv Kluža. Linfild igra tipični ostrvski fudbal koji je potpuno različit u odnosu na Evropu. Atmosfera u ekipi je na najvišem nivou, eliminacija od Kluža nas nije poremetila, naprotiv, ponosni smo na ono što smo uradili i vjerujem da možemo dalje – kategoričan je Zakarić.

Kada je u pitanju igrački kadar navijače Borca posebno je obradovala informacija da se odlični golman Bojan Pavlović oporavio i da će zauzeti svoje mjesto između stativa. Od prvog minuta će zaigrati i Marko Jovanović, a na terenu će se naći i kapiten Stojan Vranješ kojem problem ne prave ni četiri kopče na arkadi.

Iako Maksimović nije želio da se izjašnjava, pretpostavlja se da će Banjalučani u Belfastu zaigrati u sljedećem sastavu: Pavlović, Ćorić, Jovanović, Milojević, Ćosić, Begić, Vojnović, Zakarić, Vranješ, Vušurović, Moraitis.

“m:tel” i dalje uz Borac

Fudbalski klub Borac i kompanija “m:tel” potpisali su na Gradskom stadionu novi ugovor o generalnom sponzorstvu koji će vrijedjeti još godinu dana.

- Već više od deset godina na različite načine sarađujemo sa Borcem, a ovo će biti druga sezona kako smo im generalni sponzori. Prošle godine smo prepoznali njihove šampionske ambicije, podržali smo ta razmišljanja i ove godine smo imali priliku da se radujemo tituli i izlasku u Evropu. Nadam se da će Borac odbraniti titulu, na radost svih nas - rekao je generalni direktor kompanije “m:tel” Marko Lopičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana