Banjalučani do kraja sedmice očekuju dva pojačanja: Vučićević i Puljizović na pragu Borca

Dušan Repija
Banjalučani do kraja sedmice očekuju dva pojačanja: Vučićević i Puljizović na pragu Borca

BANjALUKA - Pivot Nemanja Vučićević i srednji bek Saša Puljizović postigli su usmene dogovore sa rukovodstvom Borac m:tela i trebalo bi da do kraja sedmice stave parafe na ugovore.

O ostanku snažnog pivota i dolasku srednjeg beka sa iskustvom igranja u Ligi šampiona priča se već nekoliko dana, a kako saznajemo, sve će biti pozitivno riješeno u narednih nekoliko dana. Nema sumnje da će dvojica iskusnih i dokazanih igrača i te­ kako značiti treneru Mirku Mikiću koji ima mnogo neiskusniji igrački kadar nego prošle sezone.

Vučićević je u prošlom prvenstvu bio jedan od ključnih igrača Borca i među najzaslužnijim za osvojenu titulu u prekinutoj sezoni. Kvalitetom i odnosom prema igri bio je primjer mlađim saigračima, a nekoliko puta i sam je istakao da mu je u Banjaluci sve potaman i da će produžiti saradnju ukoliko se steku uslovi za to. A čini se da hoće, jer Banjalučani očekuju konkretniju pomoć republičkih institucija kojom bi mogli da se riješe nekih repova iz prošlosti i formiraju jak tim, sposoban da se bori za odbranu titule, dobro igra u Evropi i eventualno igra solidnu rolu u SEHA ligi. Kako saznajemo, realizacija aranžmana sa institucijama je u završnoj fazi, a odmah poslije toga uslijediće i potpisi dvojca. Obojica su velika Mikićeva želja, što zbog kvaliteta, što zbog iskustva koje posjeduju i koje će mnogo značiti mladim momcima iz Borčeve škole na koje trener ozbiljno računa.

Puljizović je protekle dvije sezone proveo u finskoj ekipi Rihimaki Koks sa kojom je dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona. Momak koji je ponikao u Derventi još je igrao u Srbiji, Hrvatskoj, Austriji, Izraelu, Turskoj, Rumuniji i Švedskoj, a u posljednje vrijeme redovno je dobojao poziv selektora BiH Bilala Šumana.

- Dolaskom Vučićevića i Puljizovića sigurno bismo imali više ambicije nego trenutno i mnogo veću širinu. Nadam se da će se to desiti - rekao je Mikić

Banjalučani su trenutno na pripremama u Tesliću gdje će ostati do petka.

- Za sada sve ide odlično, čak i bolje nego što sam očekivao. Momci rade vrlo ozbiljno, uslovi su idealni, sve nam je na dohvat ruke. Ne bih više da pričam da nešto ne ureknem - zaključio je Mikić.

Dva plana

Mirko Mikić je još na početku priprema rekao da sa timom koji ima na raspolaganju ne može da obeća najviše domete s obzirom na to da je ostao bez šest, sedam nosilaca igre.

- Prvi plan je da ovi momci na koje trenutno računam budu dominantni u trčanju i da nam to bude zaštitni znak. Ako stignu momci o kojima smo pričali još bolje, jer ćemo imati podlogu za više ambicije što Borcu na kraju krajeva i treba da bude cilj prije starta svake sezone - naglasio je trener Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana