Banjalučani deklasirali Rudar u Kaknju: Borac poslao poruku rivalima

Dušan Repija
Foto: sportsport.ba

KAKANj - Fudbaleri Borca deklasirali su Rudar u Kaknju (6:1) i plasirali se u četvrtfinale Kupa BiH, dok su Krupa, Radnik, Slavija i Velež iz Nevesinja završili takmičenje.

Sav bijes zbog loše prvenstvene partije u Bijeljini Banjalučani su iskalili na lideru Prve lige FBiH, pa Vlado Jagodić može da bude mnogo zadovoljniji nego poslije utakmice protiv Radnika. Domaćine je načeo oporavljeni Jovo Lukić šutom sa dvadesetak metara. Još ljepši pogodak dao je Siniša Dujaković. Bek Borca je raspalio po lopti sa skoro 30 metara i pogodio rašlje golmana domaćih koji nije imao nikakvih šansi. Na 3:0 povisio je ponovo Lukić, a veliku razliku u klasi između dva tima potvrdili su Goran Zakarić i Almedin Ziljkić. Posljednji se u strijelce upisao rezervista Bojan Marković kojem ovaj pogodak mnogo znači zbog sticanja neophodnog samopouzdanja.

Počasni pogodak za domaće djelo je Mirze Šube koji je pogodio sa penala. Ovim trijumfom "crveno-plavi" su još jednom potvrdili najviše ambicije u ovom takmičenju, kao i da su spremni za predstojeći prvenstveni meč sa Slobodom na "Tušnju".

Krupa nije uspjela da iznenadi Sarajevo (2:4) iako je igra iz drugih 45 minuta recept po kojem bi ovaj tim sigurno brzo pobjegao sa dna tabele ukoliko uspije da ponavlja ovakva izdanja. Doduše, Sarajevo jeste malo "povuklo ručnu" poslije ubjedljivog vođstva, a domaći su uz malo više sreće i objektivnije suđenje mogli u potpunosti da se vrate u meč. Nikola Dujaković je pri rezultatu 2:4 sam krenuo ka golu gostiju, ali je sudija Bandić, čini se, dosudio nepostojeći faul i tu je bio kraj nadanja timu iz kanjona Tijesno.

Drugi mandat na klupi Tuzla sitija Nermin Bašić počeo pobjedom nad Radnikom (3:1) koji je u Tuzli nastupio u "šarenom" sastavu zbog povreda i virusa korona kojim je inficiran kapiten Velibor Đurić. Goste je načeo njihov bivši igrač Dejan Maksimović, a pogađali su još Vojo Ubiparip i Badara Bađi, dok je jedini gol za Bijeljince djelo Jovana Motike.

Slavija je uspjela da odoli Zrinjskom u prvih 45 minuta, ali je gol Ognjena Todorovića u trećem minutu nastavka potkresao krila "sokolovima" koji su još tri puta vadili loptu iz mreže. Drugoligaš Srpske Velež iz Nevesinja nije uspio da napravi iznenađenje i eliminiše Klis. Tim iz Buturović Polja slavio je sa 2:0.

Rezultati osmine finala: Rudar (K) - Borac 1:6, Tuzla siti - Radnik 3:1, Zrinjski - Slavija 4:0. Velež (N) - Klis 0:2, Krupa - Sarajevo 2:4, Željezničar - Goražde 3:0, Rudar Prijedor - Zvijezda 09 0:0 (3:4 penali).

Zvijezdi penal lutrija

U četvrtfinalu Kupa BiH igraće i fudbaleri Zvijezde 09 koji su poslije boljeg izvođenja penala eliminisali Rudar Prijedor. Dvije ekipe koje su uz Leotar najozbiljniji kandidati za šampionsku titulu u Prvoj ligi Srpske odigrale su borbenih 90 minuta u kojim nije bilo pogodaka. Ipak, gosti su bolje izvodili penale i slavili sa 4:3. Penale za "rudare" nisu realizovali Bojan Burazor i Danilo Marmat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana