Banjalučani će danas saznati ime rivala u EHF Evropa Kupu: Izbjeći Bukurešt i Saratov

Siniša Kotaraš
Banjalučani će danas saznati ime rivala u EHF Evropa Kupu: Izbjeći Bukurešt i Saratov

BANjALUKA - Ako je suditi po reakciji trenera Borac m:tel-a Mirka Mikića i kapitena Đorđa Ćelića Banjalučani bi najsrećniji bili ako bi izbjegli CSM Bukurešt na današnjem žrijebanju parova za treće kolo EHF Evropa Kupa.

Sa rumunskim timom “crveno-plavi” su već odmjeravali snage dok zbog niza razloga voljeli bi da ih žrijeb ne spoji ni sa jednim od dva predstavnika takozvanog Kosova, a svakako da ni ruski Saratov, zbog velike udaljenosti, nije poželjan protivnik. Aktuelni šampioni BiH danas će saznati ime rivala u trećem kolu EHF Evropa Kupa, a Evropska rukometna federacija skratila je listu potencijalnih protivnika. Banjalučani su među nosiocima u drugoj grupi tako da su im mogući rivali dvije ekipe sa takozvanog Kosova, Priština i Besa Famgas, koja je u dva meča deklasirala Bosnu iz Visokog, tu su i Anortozis Famagusta i Parnasos sa Kipra, potom CSM Bukurešt, turska Antalijaspor, ruski Saratov, te Gračanica. Prva utakmica na programu su 12. decembra, a revan sedam dana kasnije.

- Ako ćemo realno, CSM Bukurešt je najnepoželjniji protivnik. Imali smo prije dvije godine priliku da odmjerimo snagu sa njima i da se uvjerimo u njihov kvalitet. Volio bih da zaobiđemo i predstavnike takozvanog Kosova posebno Besu koja je u dva meča razbila visočku Bosnu. Istovremeno, ne bi nam odgovarao ni Saratov i to ne igrački, već zbog činjenice da bi nas očekivao zaista dalek put - istakao je Mikić.

Razmišljanja igrača prenio je kapiten Ćelić koji kaže da bi svi najradije izbjegli Rumune.

- Bilo bi lijepo da, ako ikako možemo, izbjegnemo CSM, a zbog gustog rasporeda najidealnije bi bilo neko bliže gostovanje. Možda ne bi bilo loše dobiti Gračanicu mada u tom dvomeču ne bismo imali utisak da igramo Evropu - kategoričan je Ćelić.

Banjalučani će već večeras od 18 časova gostovati u Istočnom Sarajevu gdje će protiv domaće Slavije odigrati odgođeni meč petog kola.

- Favoriti smo u tom susretu, kao i u ostalim, ali to samo po sebi ništa ne znači. Do sada smo u Istočnom Sarajevu uvijek pobjeđivali, ali nikada nam nije bilo lako, pa ne očekujem ništa drugačije ni večeras. Imamo širinu, imamo dobru ekipu i vjerujem da možemo da nastavimo pobjedonosni niz ali samo uz maksimalan angažman svih igrača - naglasio je Mikić.

Leotar u Živinicama

Četiri odgođene utakmice Premijer lige BiH zbog inficiranosti igrača virusom korona biće odigrane večeras. Osim meča Slavija - Borac m:tel na programu je susret trećeg kola Bosna (V) - Sloga (GV) (17.30), šestog Konjuh - Leotar (18), te devetog kola Gračanica - Sloboda koja će takođe biti igran od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana