ATP pohvalio Čelendžer "Srpska open"

Srna
ATP pohvalio Čelendžer "Srpska open"

BANjALUKA - Čelendžer "Srpska open" dobio je najviše ocjene od ATP-a, saopšteno je iz Teniskog saveza Republike Srpske.

 Direktor turnira Draško Milinović rekao je da su uloženi maksimalni napori da turnir prođe u najboljem redu i da ga raduje činjenica da je taj trud prepoznao ATP.

"Imali smo sjajno finale pred prepunim tribinama i dobili smo najviše ocene iz ATP-a za organizaciju.

Sami teniseri su oduševljeni. Utisak i supervizora i igrača je da smo prevazišli nivo čelendžera, da je Banjaluka blizu ispunjavanja uslove za turnire višeg ranga", rekao je Milinović.

Prema njegovim riječima, ovo je zaista veliko priznanje ali i obaveza da se nastavi raditi još kvalitetnije, saopšteno je iz Teniskog saveza Republike Srpske.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo, prije svega, nastavili tradiciju koja traje već 20 godina. Posebno smo ponosni što smo Čelendžer Srpska open uspjeli podići na još viši nivo", rekao je Milinović.

On je napomenuo da je ovo prva godina u kojoj su se mečevi igrali na centralnom terenu u Nacionalnom teniskom centru Teniskog saveza, te da se Čelendžer "Srpska open" pridružio maloj grupi turnira koji imaju noćne mečeve.

Pobjednik Čelendžera "Srpska open" je Huan Manuel Serundolo iz Argentine koji je, nakon što je dobio 80 ATP bodova, došao do 108. mjesta na ATP listi. On je osvajanjem turnira svoj plasman pomjerio za 27 mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana