Atletičari “Glasinca” osvojili 18 medalja na prvenstvu Srpske

Srna
Atletičari “Glasinca” osvojili 18 medalja na prvenstvu Srpske

SOKOLAC - Atletičari sokolačkog “Glasinca” osvojili su ukupno 18 medalja - sedam zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih na pojedinačnom Prvenstvu Republike Srpske za mlađe pionire i seniore, koje je održano na Sokocu.

Trener sokolačkog Atletskog kluba Neđo Đurović rekao je da je ovo prvo takmičenje nakon duže pauze zbog pandemije virusa korona, da je učestovalo 15 klubova iz Srpske, kao i atletičari iz Federacije BiH van konkurencije.

On je istakao da su mlađi pioniri “Glasinca” bili veoma uspješni i osvojili ukupo devet medalja - pet zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane.

Član sokolačkog atletskog kluba Marko Memedović osvojio je dvije zlatne medalje, u skoku u vis i u bacanju koplja.

Njegovoj klupskoj koleginici, Teodori Gladanac takođe su pripale dvije zlatne medalje, u disciplinama 80 metara prepone i bacanje koplja.

Tamara Tošić iz “Glasinca” osvojila je dvije medalje, zlatnu u bacanju kugle i bronzanu u bacanju koplja.

Sokočanka Anastasija Forcan osvojila je bronzanu medalju na 80 metara prepone.

Mihajlu Krstajiću pripala je srebrna medalja na preponama 80 metara, a njegovom klupskom kolegi Aleksi Bakmazu bronzana u istoj disciplini.

Seniori “Glasinca” okitili su se sa devet medalja na prvenstvu Srpske - dvije zlatne, pet srebrnih i dvije bronzane.

Aleksandaru Lučiću je pripala zlatna medalja u bacanju koplja i dvije srebrne, u skoku u vis i troskoku, a njegovoj klupskoj koleginici Anđeli Kovačević zlato u bacanju koplja.

Kristina Renovica osvojila je bronzanu medalju u disciplini prepone 100 metara.

Bacač Marko Lubarda iz “Glasinca” okitio se sa dvije srebrne medalje, u bacanju kugle i bacanju diska, dok je njegov klupski kolega Ratko Đurović osvojio srebrnu medalju u bacanju koplja i bronzanu u bacanju kugle.

Trener Đurović je naglasio da su na stadionu “Bara” na Sokocu juče postignuti solidni rezultati i da je organizator Atlestki klub “Glasinac” učinio sve da se održi kvaliteno takmičenje uprkos povremenoj kiši.

On je rekao da je u sokolačkom Atletskom klubu došlo do smjene generacija i da na ovom prvenstvu Srpske zbog neodložnih obaveza nije moglo učestovati nekoliko najuspješnihi sokolačkih atletičarki.

Đurović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima atletičara iz banjalučkih klubova “Banjaluka” i “Borac”, iz Zvornika, Prnjavora i trebinjskog “Leotara”.

On je najavio da su pred atletičarima “Glasinca” tri pojedinačna takmičenja za juniore, mlađe juniore i starije pionire u Trebinju i Banjaluci i kros u Prnjavoru, te da od članova ovog kluba očekuje dobre rezultate



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana