Alibegović vodi igru “sokolova”

Dušan Repija
Alibegović vodi igru “sokolova”

Istočno Sarajevo - Tarik Alibegović, Derviš Birdahić i Marko Krstić novi su rukometaši Slavije.

 

Njih trojica postigli su dogovor sa čelnicima kluba iz Istočnog Sarajeva i pokušaće da pomognu “sokolovima” da bi nadmašili rezultat iz debitantske sezone Premijer lige, koju su završili na desetom mjestu. Najzvučnije ime ima Alibegović, momak koji se podjednako dobro snalazi na lijevom krilu i srednjem beku, s tim što ga trener Boris Tešanović vidi na poziciji organizatora igre. Prethodnih pola godine proveo je u dobojskoj Slogi, a najveći trag ostavio je u sarajevskoj Bosni, sa kojom je igrao i u grupnoj fazi Lige šampiona. Dio karijere među “studentima” proveo je i lijevi bek Birdahić, koji je još nastupao za Maglaj i Čelik, te u Makedoniji. Kostić je mladi golman (20) iz Smedereva, koji je osim matičnog kluba nastupao za Partizan i Moravu iz Velike Plane.

- Njihovim angažovanjem napravili smo prilično veliki posao, ali u narednih nekoliko dana očekujem da nam se pridruže još dva ili tri igrača. Pregovori su u toku i ukoliko budu uspješni, mislim da ćemo imati prilično respektabilan tim - rekao je Tešanović.

Dres Slavije u odnosu na prošlu sezonu neće nositi golman Miloš Močević, te dvojica najiskusnijih Marko Pandžić i Duško Čelica. Kao i svi premijerligaši Slavija je počela sa radom iako je još neizvjesno da li će i kada početi nova sezona Premijer lige zbog dobro poznatih problema u RS BiH. Prije obustave rada saveza, 15. septembar je određen kao početak prvenstva, ali je zbog najavljene suspenzije od EHF-a sve neizvjesno. Stoga je pred trenerima nezahvalan posao, ali se gotovo pred svaki početak ponavljaju slične stvari.

  • Krenuli smo sa radom u ponedjeljak, a uskoro ćemo se preseliti na Jahorinu. Još se nismo dogovorili o datumima prijateljskih mečeva, ali ćemo igrati sa Čelikom i Vogošćom, a vjerovatno i nekoliko utakmica u Srbiji - rekao je Tešanović.

Ambicije

U pauzi između dva prvenstva Slavija je dobila novo rukovodstvo. Na čelo kluba došao je Staša Košarac, a ambicije su da klub prvo postane stabilan premijerligaš i postepeno podiže ljestvicu očekivanja.

- Konkretan cilj u predstojećoj sezoni je da budemo bolji nego prošle, koju smo nekako izgurali, ali smo rezultatski mogli malo bolje - rekao je Trešanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana