Aleksandar Milićević junak pobjede rukometaša Borca u Trebinju: U Peć ne idemo da branimo prednost

Siniša Kotaraš
Aleksandar Milićević junak pobjede rukometaša Borca u Trebinju: U Peć ne idemo da branimo prednost

BANjALUKA – Golom u posljednjoj sekundi Aleksandar Milićević donio je pobjedu Borac “m:telu” u Trebinju, u odgođenom susretu šestog kola Premijer lige, kojeg su Banjalučani na kraju riješili u svoju korist sa 30:29 (17:17).

Na taj način “crveno-plavi” su se izdvojili na vrhu tabele kao jedini tim sa maksimalnim učinkom od deset bodova, dok je Leotar sa dva boda manje ostao na diobi drugog mjesta.

Inače, u ovoj sezoni Milićević je jedan od rukometaša Borca sa najstandardnijom formom pa je nekako i bilo logično da baš on preuzme odgovornost u posljednjem napadu. To je i uradio, te snažnim udarcem sa devet metara prevario Veselina Savovića.

- Volim da šutnem sa zemlje, jedino je bilo važno da ostanem miran. Bio je u pitanju sam kraj utakmice, tada je većina igrača umorna i dekoncentrisana što sam uspeo da iskoristim. Ali, pre svega treba pohvaliti odličnu reakciju našeg golmana Slađana Subotića i njegovu odbranu koja nam je omogućila da imamo poslednji napad. U tim momentima imali smo bod u rukama, a ovaj drugi koji je došao je samo još jedan veliki bonus - rekao je Milićević u razgovoru za “Glas Srpske”.

Inače, najefikasniji rukometaš Banjalučana na ovoj utakmici bio je Vlado Draganić koji je postigao šest pogodaka. Interesantno, i on i Milićević upravo su iz Leotara stigli u redove Borca.

- Ipak je ovo sport i ne bi smelo da bude neke ljutnje. Ja sam u Trebinju proveo dve predivne godine i sve vreme sam se osećao kao da sam rođen u njemu. Sada nosim drugi dres, profesionalac sam i naravno da ću dati sve od sebe za što bolji rezultat. Naravno, drago mi je što je Leotar napredovao i što s pravom zauzima mesto u vrhu tabele - prokomentarisao je Milićević.

Pobjeda na teškom gostovanju u Trebinju doprinijela je da samopouzdanje Banjalučana još poraste uoči revanš utakmice drugog kola EHF Evropa kupa koju Borac “m:tel” igra u nedjelju u Peći protiv predstavnika samoproglašenog Kosova, Besa Famgasa. U prvom meču bilo je 28:25 za Borac i ostaje da se vidi hoće li izabranici Mirka Mikića uspjeti da sačuvaju ta tri gola prednosti.

- Iskreno, nećemo da branimo tu prednost jer se tri gola lako okrenu, za manje od dva minuta. Idemo tamo da napadnemo Besu, mada znamo da to neće biti nimalo laka utakmica, i to iz više razloga. Rival je zaista kvalitetna i uigrana ekipa, a sa druge strane tu su i neke vansportske stvari o kojima ne želim da pričam. Jedino, ukoliko bude provokacija sa tribina, onda će da proradi čuveni “srpski inat” pa ćemo da vidimo ko će se na kraju radovati - zaključio je Milićević.

Dekoncentracija

Trener Leotara Darko Tavrić čestitao je nakon utakmice Borcu na pobjedi, a onda se osvrnuo i na razloge zbog kojih su Trebinjci izgubili meč u kojem su bili na korak od pobjede.

- Nisu moji igrači imali koncentracije i discipline u finišu utakmice što je na kraju i presudilo. Šta reći o susretu u kojem ste u najvećem dijelu bili u vođstvu, a onda ga izgubite. Savršeno je jasno da moramo da poštujemo loptu kao i jedni druge i sada nam ostaje da za nastavak prvenstva neke stvari ispravimo - naglasio je Tavrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana