Aleksandar Kosorić nova nada beogradskog Partizana

Goran Ivanković
Aleksandar Kosorić nova nada beogradskog Partizana

BEOGRAD - Za Partizan navijam od djetinjstva i sada mi se ispunio san. Došao sam u klub koji volim da se dokažem da vrijedim.

Ovo je, nakon potpisivanja ugovora sa fudbalskim šampionom Srbije izjavio dojučerašnji prvotimac Slavije iz Istočnog Sarajeva i mladi reprezentativac BiH Aleksandar Kosorić. Iako je imao ponude belgijskih klubova Serkl Briža i Groningena.

Dosadašnji štoper Slavije je potpisao četvorogodišnju vjernost "crno-bijelima" i biće veliko pojačanje za defanzivni red tima Slaviše Jokanovića.

Kosorić je fudbalsku karijeru počeo u Romaniji iz Pala, a s nepunih 16 godina prešao je u Slaviju. Iako je bio maloljetan zaigrao je za prvi tim premijerligaša iz Istočnog Sarajeva. Visok je 191 centimetar, odlikuje ga dobra skok-igra, a poslije višemjesečnog praćenja na prijateljskoj utakmici Slavija - Partizan "položio je prijemni ispit". Rođen je 30. januara 1987. godine.

- Trudiću se da zaslužim dres prvog tima, a na stručnom štabu je da procijeni koliko vrijedim. Partizan je za mene izazov. Radi se o velikom klubu. Smatram da nisam pogriješio kada sam izabrao dolazak u Humsku 1 iako sam imao ponude i iz Belgije. Šampion Srbije je veći i cjenjeniji klub od Serkl Briža i Groningena - rekao je Kosorić.

Prije Kosorića na "crno-bijelu" stranu Topčiderskog brda došao je bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Goran Gavrančić.

- Nadam se da će mi pomoći i Gavrančić, da ću u Partizanu postati bolji igrač i da ću uspjeti da se izborim za svoje mjesto. I u ovoj sezoni ambicije Partizana su najviše - kazao je mladi fudbaler iz Istočnog Sarajeva.

Pored Gavrančića i Kosorića lider Jelen Superlige Srbije je tokom zimskog prelaznog roka angažovao još pet pojačanja. To su: Brana Ilić (Rad), Vašington da Silva (Makedonija Đorče Petrov), Bogdan Stević (Radnički, Obrenovac), Nemanja Tomić i Dos Santos Gonsalveš (Teleoptik). 

Vujović osmo pojačanje

Prije današnjeg polaska na pripreme u Antaliju Partizan je dobio i osmo pojačanje. To je reprezentativac Crne Gore i vezni igrač budvanskog Mogrena Nikola Vujović (27).

Iskusni ljevokrilni vezista proglašen je za najboljeg igrača crnogorske lige u 2008. godini, a uprkos ponudama iz inostranstva, njegova želja je bila da mu Humska 1 bude naredna destinacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana