Akademija Rukometnog saveza RS: Peruničić pobrao najjače aplauze

D.R.
Foto: GS

BANjALUKA - Lijepom akademijom koja je prisutne provela kroz minule tri decenije Rukometni savez Republike Srpske obilježio je 30 godina postojanja.

Najveći broj onih koji su na bilo koji način doprinjeli prvo opstanku, a kasnije i razvoju našeg najtrofejnijeg sporta okupilo se na jednom mjestu i evociralo uspomene na ratne godine, te razgovaralo o budućim koracima. 

Na kratki film koji je sublimirao tri decenije rada nadovezao se prvi predsjednik Rukometnog saveza Dušan Popović koji je naglasio da je vrlo srećan i ponosan što je rukomet u sigurnim rukama.

Opšti zaključak je da su godine stagnacije iza rukometa, što se prije svega ogleda u sve široj bazi dječaka i djevojčica koji u ranoj dobi odaberu da špartaju terenom 40h20. 

Kampovi i takmičenja omladinskih kategorija, usavršavanje trenera i sudija preduslovi su da bi rezultati bili onakve na kakve su nas navikle generacije koje su sišle sa scene.

Najveći aplauz prisutnih dobio je proslavljeni as Nenad Peruničić koji je sa bratom Predragom i Jovanom Mjerimačkom ratne 1994. godine obukao dres Srpske u "Boriku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana