Adut Borca Aleksandar Radukić nema dilemu pred bitku sa Širokim: Pobjeda jedini izbor

Dejan Marić
Adut Borca Aleksandar Radukić nema dilemu pred bitku sa Širokim: Pobjeda jedini izbor

BANjALUKA - Košarkaš Borca Aleksandar Radukić tvrdi da Banjalučani imaju sve što je potrebno da u današnjem okršaju šestog kola Druge ABA lige na pleća obore Široki (17 časova).

Učenici Dragana Nikolića su na premijeri drugog balona u “Boriku” tek nakon produžetka slomili otpor Sutjeske (100:93) iako su u nekoliko navrata imali praktično dobijen meč. Radukić vjeruje da će trijumf u neizvjesnoj završnici dodatno pomoći ekipi koja je napumpala samopouzdanje i koja će, kako kaže, vremenom igrati samo bolje.

- Široki dobro poznajemo iz Lige BiH. To je mlad tim pun energije koji ne smijemo da potcijenimo. Međutim, imamo i mi svoje adute. Igramo na našem parketu, imamo sjajnu atmosferu u svlačionici, samopouzdanje nam raste, tako da se nadam još jednom pozitivnom ishodu. Štaviše, samo trijumf dolazi u obzir - istakao je Radukić.

Prema njegovim riječima, Borac će pokušati da izvuče pouke iz startnog ispita koji je, bez sumnje, mogao da bude riješen bez velike drame.

- Mislim da smo tri puta imali više od deset poena razlike, ali smo zbog nekih gluposti u odbrani došli u nezavidnu situaciju. Srećom, izvukli smo se i zasluženo dobili. Bolji tim je slavio - jasan je Radukić.

Iskusno krilo je protiv Sutjeske pružilo dabl-dabl partiju. Za 30 minuta na parketu ostvario je po 15 poena i skokova, te tri asistencije, za 26 indeksnih poena.

- Uz tim sam tek dvadesetak dana i trebaće mi vremena da uđem u trenerov sistem. Takođe, prije mjesec i po sam preležao koronu, tako da će mi i s tog aspekta biti potreban određeni period da se vratim u punu formu. No, zadovoljan sam. Duel protiv Sutjeske je pokazao da sam na dobrom putu - pojasnio je naš sagovornik.

Uvodni mečevi drugog balona ponudili su sjajne bitke, mnoge utakmice odlučene su u dramatičnim završnicama, a Radukić poručuje da bi cijela sezona trebalo da bude igrana po ovom sistemu.

- Organizacija je na vrhunskom nivou. Svi smo testirani i izolovani u hotelima u koje niko nema pristup. I na samom parketu se igra dobra košarka. Vjerujem da su gledaoci uz male ekrane mogli da uživaju. Ne postoji tim koji odskače kvalitetom. Svi smo izjednačeni i svi imamo šansu - zaključio je Radukić.

Rezultati i raspored

Široki - Podgorica 83:84, Lovćen 1947 - Mladost Zemun 80:78, Rabotnički - Spars 0:20, Borac - Sutjeska 100:93, Studentski centar - Gorica 61:59, Helios - MZT 69:70. Sloboda - Zlatibor ??:??, Spars - Lovćen 1947 ??:??, Podgorica - Mladost Zemun (21). Četvrtak: Gorica - Rabotnički (13 časova), Široki - Borac (17), Sutjeska - Helios (21). Petak: MZT - Sloboda (13), Zlatibor - Studentski centar (17), Mladost - Spars (21). Subota: Helios - Široki (13), Borac - Podgorica (17), Lovćen 1947 - Gorica (21). Nedjelja: Rabotnički - Zlatibor (13), Sloboda - Sutjeska (17), Studentski centar - MZT (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana