Slavoljub Đorđević: Zvezda će opet sijati

Dubravko Curać
Slavoljub Đorđević: Zvezda će opet sijati

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde svoj prvi ispit imaće u četvrtak, kada će u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Evropa ligu snage odmjeriti protiv Rudara iz Velenja. Biće to prava prilika da se vidi koliko zaista vrijedi znatno izmijenjen tim, sa novim trenerom Vladimirom Petrovićem Pižonom na čelu, koji u pripremnom periodu nije pokazao baš mnogo.


Povratnik na "Marakanu" Slavoljub Đorđević, koji je bio član šampionskog tima trebinjskog Leotara, vjeruje da će ovaj sastav svoje pravo lice pokazati kada to bude trebalo.

- Imamo mladu ekipu koja se još uvek upoznaje, ali sam ubeđen da će vrlo brzo sve doći na svoje. Teško je u ovom trenutku prognozirati koliko možemo, ali ono što je sigurno jeste to da su ovi igrači spremni da ostave i poslednji atom snage na terenu jer su svesni šta znači nositi grb Crvene zvezde. Tako će biti i u četvrtak protiv Rudara, ali i na svim mečevima koji nas očekuju u ovoj sezoni. Ubeđen sam da će Zvezda vrlo brzo vratiti stari sjaj i da će "delije", koje čine veći deo Srbije, dati punu podršku i pomoći kako meni, tako i celom klubu da postignemo željene rezultate - rekao je za "Glas Srpske" Slavoljub Đorđević.

Defanzivac "crveno-bijelih" svoje prve korake napravio je upravo u Ljutice Bogdana.   

- Na "Marakani" sam ponikao i za mene je Zvezda svetinja. Apsolutno sam svestan u kakvoj je situaciji klub, ali bez obzira na to što sam imao neke druge ponude, odlučio sam da se vratim. Odlučio sam tako zato što želim da ponovo osvajam trofeje. Slično je bilo kada sam prvi put zaigrao za prvi tim. Dve godine nije osvojeno ništa, a ekipu su činili mladi igrači u koje je malo ko verovao. Ipak, tada smo rezultatima začepili sve nevernike, a verujem da će to biti i sada - istakao je štoper "crveno-bijelih".

Đorđević je nosio dres Leotara i bio dio tima koji se okitio prvom titulom u Premijer ligi BiH.

- Iz Trebinja nosim mnogo lepih uspomena. Bila je to sjajna sezona u kojoj smo zasluženo stigli do šampionskog pehara. Čitav grad bio je uz nas i zaista boravak u gradu na Trebišnjici nikada neću zaboraviti - naglasio je Đorđević i dodao:

- Pratim šta se dešava u fudbalu BiH. Redovno se čujem sa Predragom Vukičevićem, Gavrilom Čorlijom..., koji su u Trebinju, kao i Aleksandrom Božovićem, trenerom Slavije. Znam da su Trebinjci bili jedno vreme u rezultatskoj krizi i drago mi je što se sada situacija znatno promenila. Bilo bi mi drago da se ponovo vrate u vrh jer taj klub to zaista zaslužuje - zaključio je prvotimac Crvene zvezde Slavoljub Đorđević.    

Pižon objavio spisak

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon odredio je spisak igrača na koje računa za mečeve sa Rudarom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Na spisku se nalaze: Savio Oliveira do Vale, Ognjen Vranješ, Nikola Ignjatijević, Nemanja Obrić, Darko Lazović, Dejan Lekić, Igor Burzanović, Ivan Tričkovski, Saša Radivojević, Đorđe Tutorić, Aboubakar Oumaru, Nenad Srećković, Nikola Lazetić, Slavoljub Đorđević, Nemanja Cvetković, Karlos Eduardo de Fiori Mendes Kadu, Aleksandar Jevtić, Saša Stamenković, Slavko Perović, Pavle Ninkov, Marko Blažić,  Mohamed Aval Isah, Vujadin Savić, Nemanja Nikolić,  Vladimir Bogdanović, Bojan Pavlović, Andrej Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana