Semjon Milošević napustio Iran

Čedomil Mucović
Semjon Milošević napustio Iran

TREBINjE - Iako je prije nekoliko dana objavljena vijest da je Semjon Milošević (30) potpisao ugovor sa iranskim drugoligašem Aluminij Hormozganom iz Bandar Abasa, od tog transfera neće biti ništa.

Stameni defanzivac se vratio u Trebinje, ali neće ponovo obući dres Leotara. Iako je ugovor već bio potpisan, raskinut je poslije samo nekoliko dana, a o razlozima Milošević kaže:

- Mnogo stvari mi se nije sviđalo, a najviše to što sam od deset noći, koliko sam proveo u Iranu, više od pet proveo van hotela zbog jakih zemljotresa, a dva zemljotresa su bila tako jaka da su popucali zidovi u sobama. Klub se takmiči u Drugoj ligi. Ima veoma ambicioznog predsjednika, koji je klub u kratkom vremenu proveo kroz nekoliko rangova takmičenja, a imali su ambiciju za plasman u Prvu ligu.

Poslije propalog transfera u inostranstvo Milošević će u Trebinju sačekati prelazni rok i pokušaće da nađe novi inostrani angažman.

- Zahvalan sam ljudima iz Leotara što su mi omogućili da ostvarim inostrani angažman, ali su mi rekli i da zbog očuvanja identiteta kluba ne mogu da se vratim u Leotar ako nešto ne prođe dobro. Poštujem njihovu odluku i meni ostaje da sačekam zimu i da pokušam u nekoj novoj sredini. Nije lako pustiti igrača usred prvenstva, ne samo Leotaru, već nijedan klub u BiH nema takav igrački kadar da to podnese. Leotaru želim sve najbolje i nadam se da će ove sezone ostvariti dobre rezultate, a sljedeće još bolje - kaže Milošević.

O stanju u trebinjskom premijerligašu Milošević kaže:

- Period koji sam proveo u Leotaru je period sa puno oscilacija, do dolaska Borčeta Sredojevića na klupu. Problem je što kod nas ljudi sve žele preko noći i veliki smo megalomani, kao da se niko drugi ne takmiči osim nas. Za dobar rezultat je potrebno vrijeme, potpuno razumijevanje i pravi stručnjak, kakvog Leotar sada ima. U idućem periodu dosta toga će zavisiti od toga da li će Sredojević ostati u Leotaru, i kad ostane, on će sigurno imati odriješene ruke po svim pitanjima. Samo u tom slučaju i uz dobru finansijsku podršku, kakvu Leotar trenutno ima, možemo se u skorijem vremenu nadati povratku kluba u vrh bh. fudbala. I u neko od evropskih takmičenja. 

Karijera

Semjon Milošević je u dosadašnjoj karijeri nastupao za mnogo klubova. Igrao je za Sutjesku iz Nikšića, Modriča Maksimu, Leotar, Olimpik Baku (Azerbejdžan), Zrinjski, Posušje, Sarajevo i poljsku Krakoviju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana