Rukovodstvo Borca napravilo transfer listu: Petorica prekobrojna

Darko Pašagić
Rukovodstvo Borca napravilo transfer listu: Petorica prekobrojna

Banjaluka - Na prozivci novog-starog premijerligaša Borca, koja će biti obavljena u subotu od 9.30 časova, neće biti Delimira Bajića, Dejana Zarića, Nikole Mojovića, Aleksandra Popovića i Stefana Dujakovića, koji su stavljeni na transfer listu.

Od ove petorice fudbalera jedino ugovor nije isticao Zariću, dok sa ostalom četvoricom igrača uprava kluba iz Platonove ulice nije željela da nastavi saradnju, iako su Bajić i Mojović bili praktično standardni prvotimci u prošloj sezoni.

- Morali smo da pravimo neke rezove i za sada smo odlučili da se zahvalimo ovoj petorici igrača, koji su imali udjela u osvajanju titule prvaka Srpske u prošloj sezoni. Moguće je da se ova lista proširi, a da li će tako biti, zavisiće i od broja novajlija koji dođu na Gradski stadion - rekao je direktor Borca Dejan Lukendić.

Od novih imena na subotnjoj prozivci trebalo bi da se pojave samo Igor Crnov i reprezentativac Malija Diudone Gbakle.

- Obojica su na ljekarskim pregledima i ukoliko ih uspješno prođu, ostaju sa nama. Ako sve bude u redu, Crnov će odmah potpisati dvogodišnji ugovor, a Gbakle će biti na probi sedam dana do odlaska na Zlatibor i ukoliko zadovolji stručni štab, i on će ostati sa nama - naglasio je Lukendić.

Sve češće se pominje da bi na Gradski stadion mogao ubojiti dvojac iz Željezničar Sport tima, Bojan Marković i Dejan Bosančić.

- Još je rano o tome govoriti, mada je jasno da obojica imaju veliki potencijal. Naša želja je da uspostavimo saradnju sa ovim prvoligašem, koji je pokazao kako dobro radi sa mlađim selekcijama i da su upravo ti mladi igrači najzaslužniji za treće mjesto tima sa Predgrađa u Prvoj ligi Republike Srpske - istakao je Lukendić.

“Crveno-plavi” će 24. juna otputovati na Zlatibor, gdje će nastaviti sa pripremama.

- Krenućemo dan ranije, u nedjelju i usput ćemo odigrati prvi kontrolni meč protiv Tuzla sitija. Već je poznato da će nam rivali na planinskoj ljepotici biti šampion Crne Gore Sutjeska iz Nikšića, te srpski superligaši Napredak iz Kruševca i lučanska Mladost. Odigraćemo i susret sa jednim rumunskim timom, dok još jednog rivala tražimo, baš kao i protivnika u generalnoj provjeri, koja bi se trebalo da se igra 14. jula - izjavio je Lukendić, koji je dodao da bi tim trebalo da bude kompletiran do odlaska u Srbiju.

Borac je dobio licencu za nastup takmičarskoj sezoni 2019-20. Premijer lige BiH. Nadležna komisija FS BiH nije imala nikakvih primjedbi i poslije dužeg vremena klub je dobio licencu u prvom krugu, pa će se nesmetano takmičiti u elitnom rangu.

 

Stručni štab

Novi šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić za svog prvog pomoćnika izabrao je nekadašnjeg fudbalera banjalučkog premijerligaša Darka Maletića.

- Osim njega, u radu će mi pomagati Radovan Gajić i Vladimir Damjanić, koji su i do sada bili u stručnom štabu. Vjerovatno će u narednom periodu biti još nekih promjena, ali o tome je još rano govoriti - naglasio je Krunić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana