Rakočević i Mirković prva pojačanja Igokee

Dejan Marić
Rakočević i Mirković prva pojačanja Igokee

ALEKSANDROVAC - Krilni centar Žarko Rakočević i plejmejker Branko Mirković prva su pojačanja Igokee za novu sezonu, u kojoj je očekuje premijerni nastup u regionalnoj NLB ligi.

Rakočević je crnogorski reprezentativac koji je prošle sezone nastupao za Partizan i Bosnu, dok je Mirković srpski internacionalac iza koga su tri sezone u bugarskim klubovima Rilski Sportlist Samokov i Lukoil Akademik.

- Polako formiramo ekipu za sezonu u kojoj nas očekuje mnogo izazova. S Rakočevićem smo mnogo dobili pod košem. Riječ je o igraču koji može igrati na pozicijama četiri i pet, učio je od Duška Vujoševića, ima iskustvo igranja Evrolige i NLB lige, tako da će on biti važan dio tima. S druge strane, Mirković već dugo igra u Bugarskoj i imaće šta da pokaže na poziciji organizatora igre - istakao je sportski direktor Aleksandrovčana Darko Čubrilović.

On je dodao da je ovo tek početak "sklapanja" mozaika.

- Imamo mnogo ponuda na stolu i dovoljno vremena da ih analiziramo. Nećemo žuriti. Želja nam je da dovedemo sedam-osam pojačanja koja će činiti okosnicu ekipe, dok ćemo ostatak tima popuniti ili dosadašnjim ili našim mlađim igračima - istakao je Čubrilović.

Uporedo s angažovanjem novih košarkaša u Igokei razmišljaju i o šefu stručnog štaba.

- Naš trener iz prošle sezone Drago Karalić bio je na odmoru, tako da smo tek nedavno obavili informativni razgovor s njim. Pregovori se nastavljaju, tako da bi uskoro trebalo da znamo da li će on ostati na klupi ili ćemo angažovati novog šefa struke - zaključio je Darko Čubrilović. 

Žrijeb

Žrijeb za novu sezonu NLB lige biće održan u subotu u Zagrebu, a pored bh. predstavnika Igokee i Širokog, u šampionatu će učestvovati Partizan, Hemofarm, Radnički, Crvena zvezda (Srbija), Cibona, Zadar, Cedevita, Zagreb (Hrvatska), Krka, Union Olimpija (Slovenija), Budućnost (Crna Gora), Nimburk (Češka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana