Radoslav Janjić, igrač Mladosti i odbojkaš godine RS: Uloženi trud uvijek se isplati

Nikola Lučić
Radoslav Janjić, igrač Mladosti i odbojkaš godine RS: Uloženi trud uvijek se isplati

Brčko - Jedan od najzaslužnijih igrača za dominaciju i brojne trofeje odbojkaša Mladosti prethodnih godina je Radoslav Janjić, koji je poslije nedavnog osvajanja Kupa RS proglašen za najboljeg odbojkaša Republike Srpske.

Igra na poziciji primača servisa i prošle sezone proglašen je za najboljeg pojedinca finalnih utakmica prvenstva BiH, kao i finala Kupa. Nakon velikog priznanja rekao je da mu nagrada za odbojkaša godine mnogo znači i da je to najveće dostignuće koje neko ko se bavi ovim sportom u RS može da dobije. Janjić je, inače, prve odbojkaške korake napravio u rodnom Ljubinju.

- Nagrada je došla kao kruna dosadašnje karijere i truda koji sam uložio u bavljenje odbojkom. Sjećam se kada sam prvi put ušao u salu u Ljubinju. U klubu su tada bili vrhunski stručnjaci, pogotovo za razvoj mladih igrača, i idealno je što sam baš tamo počeo da se bavim ovim sportom. Iz Ljubinja sam na poziv Ljubiše Ristića prešao u Brčko, gdje sam nastupao za Jedinstvo tri godine. Imam samo riječi hvale za taj period i bilo je veliko zadovoljstvo igrati tamo. Međutim, poziv Mladosti nisam mogao da odbijem i zaista sam prezadovoljan - poručio je Janjić.

Pored odbranjene titule u Kupu RS, Brčaci su i aktuelni šampioni i osvajači Kupa BiH, a Janjić je rekao da, uprkos odličnim igrama, još nije razmišljao o inostranim angažmanima.

- Trenutno sam fokusiran samo na Mladost jer i ovdje igrači mogu da napreduju. Svake sezone igramo dosta velikih utakmica, učestvujemo u evropskim takmičenjima, a prošle godine smo dobili nagradu za najbolji sportski kolektiv u BiH - rekao je Janjić.

Nakon što su završili učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Brčaci će evropsku priču nastaviti u CEV kupu, gdje ih 28. novembra očekuje gostovanje kod holandskog Oriona.

- Imamo šansu da eliminišemo holandsku ekipu. Posjedujemo kvalitet kojim možemo da im pariramo. Prema informacijama koje imamo, veoma su jak tim. Dosta su visoki, što nam ne odgovara. Međutim, pokušaćemo da dovedemo jednog ili dva igrača, ali vidjećemo hoćemo li uspjeti u tome pošto je prva utakmica blizu - zaključio je Janjić.

Uzori Kovačević i Ćuk

Janjić je rekao da mu je srpski reprezentativac Uroš Kovačević jedan od uzora, ali i nekadašnji igrač Ljubinja Anđelko Ćuk.

- Kovačeviću se divim jer gajimo sličan stil igre. Jedan od najvećih uzora mi je Ćuk, kome sam se divio još kada sam počeo da treniram odbojku. Ljubinje je uvijek bilo rasadnik talentovanih odbojkaša - rekao je Janjić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana