Poraz Đokovića

Milan Zubović
Poraz Đokovića

Banjaluka - Srpski teniser Marko Đoković nije uspio da se plasira u drugo kolo na 11. čelendžeru u Banjaluci pošto ga je na startu takmičenja eliminisao Franko Škugor rezultatom 7:6 (4), 6:2 poslije jednog časa i 56 minuta igre.

U prvom setu viđena je velika borba između ova dva tenisera, a Škugor je napravio brejk za vođstvo od 4:3, da bi ga Đoković odmah ribrejknuo i izjednačio na 4:4. Igrač iz Hrvatske ponovo je napravio brejk i servirao za prvi set, ali je Đoković ponovo uzvratio i izjednačio na 6:6, pa je pobjednik ovog seta odlučen u taj-brejku u kojem je Škugor bio uspješniji. Drugi set nije donio mnogo uzbuđenja kao što je to bio slučaj u prvom, pa je Hrvat lako izašao na kraj sa mlađim bratom najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Prvi meč na ovogodišnjem turniru, koji je juče počeo na terenima TK Mladost u parku "Mladen Stojanović", odigrali su Ivan Sergejev i Atila Balaš. Slavio je Ukrajinac rezultatom 6:3, 6:2 i u drugom kolu igraće protiv pobjednika susreta u kojem će se sastati Blaž Kavčić i Nijemac Stefan Moneke.

- Bio mi je ovo prvi meč na turniru i igrao sam zaista dobro, što pokazuje i rezultat, iako je protivnik igrao sa dosta spina i nije mi bilo lako. Nadam se da ću u idućem kolu pružiti još bolju igru i najverovatnije ću se sastati sa Dušanom Lajovićem. Igrao sam nekoliko puta protiv njega, ali nikad nisam uspeo da ga pobedim i mislim da je vreme da to sada učinim - izjavio je Sergejev.

Nagradni fond ovogodišnjeg čelendžera iznosi 64.000 evra plus hospitaliti, a pobjednik će osvojiti 100 ATP bodova. Titulu brani Slovenac Blaž Kavčić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana