Milan Dozet ostaje u Igokei

Milan Zubović
Milan Dozet ostaje u Igokei

BANjALUKA - Košarkaški klub Igokea počela je sa sklapanjem tima za sljedeću sezonu, a od nekoliko igrača koji su stigli u redove Aleksandrovčana najzvučnije ime je Milan Dozet, koji je i prošle godine nosio dres ove ekipe.

Tim će ove sezone sa klupe predvoditi Dragan Bajić, koji je prošle sezone bio prvi pomoćnik Slobodanu Klipi i koji je vodio tim kada je Klipa podnio ostavku poslije poraza od Širokog u trećoj utakmici plej-ofa prvenstva BiH.

- Počeli smo sa sklapanjem tima i već smo doveli nekoliko igrača za iskušenja u sljedećoj sezoni. Svakako da je tu prvo ime Milan Dozet, sa kojim smo dogovorili nastavak saradnje jer je on i prošle sezone bio jedan od naših najboljih igrača. Mislim da ćemo sklopiti respektabilan tim, koji će moći da se nosi sa ostalim ekipama u BiH i da će, kao i uvijek, igrati značajnu ulogu u šampionatu. Naše ambicije su, kao i uvijek, veoma visoke, a to znači da idemo po trofej u svakom takmičenju u kojem budemo učestvovali - izjavio je Bajić.

Osim Dozeta, u klub su još stigli Filip Adamović, Milijan Bocka i Vedran Vučenović, koji igraju na poziciji plejmejkera. Adamović je prošle sezone igrao za Servicijum iz Gradiške i banjalučki Borac Nektar. Bocka je Ligu 6 BiH proveo u Mladosti iz Mrkonjić Grada, dok je Vučenović nastupao za Servicijum. Osim Dozeta, na mjestu beka šutera igraće i Đorđe Tresač, koji je stigao iz čačanskog Borca, dok su krila Stefan Matić (stigao iz Čapljine), Marko Milekić i Nemanja Jovičić (podmladak kluba). Na poziciji krilnog centra za sada je saradnja produžena sa Bojanom Đuricom, dok se Miloš Komatina poslije jedne sezone provedene u mrkonjićkoj Mladosti vraća u klub. Rukovodstvo Igokee još nije dovelo klasičnog centra, a pregovori sa pojedinim igračima su u toku. 

Bajić

Trener Dragan Bajić već ranije je vodio Igokeu, i to u sezoni 2008/09, kada je na klupu sjeo umjesto Predraga Badnjarevića. Sa Aleksandrovčanima je uspio da veže 21 trijumf u nizu te sezone, a odstupio je sa te funkcije pred sam početak plej-ofa, kada je na njegovo mjesto postavljen Darko Ruso. Tačan datum početka priprema još nije potvrđen i zavisiće od početka šampionata BiH, koji takođe još nije definisan. Prema trenutnoj situaciji, pripreme će krenuti krajem avgusta ili početkom septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana