Druge fudbalske lige RS, 1. kolo: Navijači Sloge prekinuli utakmicu

Darko Pašagić
Druge fudbalske lige RS, 1. kolo: Navijači Sloge prekinuli utakmicu

Banjaluka - Komšijski derbi prvog kola Druge fudbalske lige Republike Srpske, grupa zapad, u Petrovu između Ozrena i dobojske Sloge prekinut je u 37. minutu pri vođstvu domaćina od 1:0.

U tim trenucima je grupa od 50 navijača dobojskog kluba upala na teren, negodujući zbog loše igre fudbalera Sloge. Nekoliko pristalica dobojskog kluba uhvatilo je za vrat igrača Sloge Dragana Filipovića, skinulo mu i odnijelo dres. Ostali navijači prišli su drugim fudbalerima doskorašnjeg prvoligaša i zatražili da im skinu i predaju dresove, što su ovi i učinili. Tada je delegatu susreta Tomi Nagradiću iz Dervente prišao glavni sudija Slaviša Mitrović iz Šamca i rekao da je utakmica prekinuta. Prilikom ulaska na teren navijači Sloge su prošli kraj pomoćnog arbitra Milana Čelikovića iz Šamca i rekli mu da hoće samo da uzmu dresove od igrača dobojskog kluba. Inače, komšijski derbi privukao je čak 800 gledalaca, a do prekida Ozren je imao više od igre i vodio golom Saše Blagojevića iz 19. minuta sa 1:0.

Fudbaleri prnjavorskog Ljubića priredili su iznenađenje u Žeravici i golom Borisa Žiška iz slobodnog udarca u 20. minutu pobijedili domaće Jedinstvo sa 1:0. Pobjeda gostiju još više dobija na vrijednosti zbog činjenice da su od 28. minuta imali igrača manje na terenu zbog isključenja Aleksandra Žiška. U 76. minutu sudija Branko Trkulja iz Oštre Luke isključio je i štopera domaćih Srđana Ostojića, zbog drugog žutog kartona.

Mladost iz Rogatice je na svom terenu zabilježila minimalnu pobjedu od 1:0 nad Slogom junajted iz Bijeljine, a strijelac jedinog gola bio je Nenad Tošović u 35. minutu. Susret je počeo minutom ćutanja povodom iznenadne smrti istaknutog fudbalskog radnika iz Rogatice Ilije Devure.

U drugom kolu, koje se igra 23. i 24. avgusta sastaju se: grupa zapad: LIJEŠĆE: Liješće - Borac (KD), DOBOJ: Sloga - Mineral, LAKTAŠI: Laktaši - Ozren, OMARSKA: Omarska - Borac (Š), DONjA SLATINA: Mladost - Modriča Maksima, PRNjAVOR: Ljubić - BSK, MILOSAVCI: Župa Superpetrol - Jedinstvo (Ž), istok: ETNO-SELO STANIŠIĆ: Zvijezda 09 - Mladost (BS), BRČKO: Lokomotiva - Velež (N), BIJELjINA: Sloga junajted - Famos, BRODAC: Jedinstvo - Mladost (R), KARAKAJ: Radnički - Proleter (D), SOKOLAC: Glasinac - Gorica, UGLjEVIK: Rudar - Ilićka 01.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana