Dosanjan san svih generacija Jedinstva iz Žeravice

Zoran Vajkić
Dosanjan san svih generacija Jedinstva iz Žeravice

Gradiška - Četiri kola prije kraja prvenstva u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad Jedinstvo ima devet bodova prednosti u odnosu na šamački Borac i šampionsko slavlje već je počelo u Žeravici.

Ključni korak napravljen je pretprošlom kolu, kada je glavni rival savladan na njegovom terenu.

- U preostala četiri kola nama treba jedna pobjeda da “ozvaničimo” šampionsku titulu jer smo slavili u oba međusobna susreta protiv Šamčana. Već smo donijeli odluku da igramo u Prvoj ligi. Da ovaj istorijski uspjeh, san svih generacija, bude velika promocija našeg kluba. Zaključili smo da u narednom periodu pojačamo rad i obezbijedimo budžet od 130.000 maraka, koliko nam je potrebno do kraja ove kalendarske godine - rekao je predsjednik Jedinstva Mirko Petrović.

Ovaj klub osnovan je 1962. godine u višenacionalnoj sredini i svi u Žeravici su mu odani. Poslije osvajanja šampionske titule u sezoni 2012-13 Jedinstvo nije zaigralo u Prvoj ligi, zbog loših uslova, ali u ovih šest godina mnogo toga je urađeno. Ispod dograđenih pokrivenih tribina kapaciteta 1.000 mjesta, izgrađene su funkcionalne svlačionice i ostali prateći sadržaji, pomjeren teren, izgrađen parking prostor.

- Kupili smo zemljište pored stadiona i u narednom periodu planiramo na tom prostoru da sagradimo pomoćni teren i balon salu. Naš Sportski centar biće za nekoliko godina dio gradskog prostora pošto se i grad širi u tom pravcu - naglasio je Petrović.

Na veliko zalaganje uprave kluba odgovor su dali igrači na terenu, koji su igrali najljepši fudbal i na terenu djeluju kao porodica.

- Oni to i jesu. Naš trener Boris Savić, bivši igrač Crvene zvezde, ih dobro poznaje i zna kako iz koga da izvuče maksimum. Igramo moderno na gol više i zato je naš prosjek oko 3,5 gola po utakmici. Naš trener trenutno se usavršava za dobijanje profi licencu UEFA i željeli bi smo da ga zadržimo na kormilu. S njim možemo klub podići na viši takmičarski nivo - istakao je direktor Jedinstva Senad Hamzić.

Žele u finale Kupa

Fudbaleri Jedinstva danas od 17 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini igraju revanš susret polufinala Kupa Republike Srpske protiv Radnika (prvi meč 1:1).

- Kup je takvo takmičenje u kome nema izrazitih favorita. Radnik je imao tešku utakmicu protiv Željezničara. Naša šansa je njihov umor i potajno se nadamo da možemo u finale - rekao je trener Jedinstva Boris Savić.

U drugom polufinalu u Krupi na Vrbasu u istom terminu igraju Krupa i Ljubić, a prvi susret dobio je premijerligaš sa 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana