Asentićev prvenac za treći Zvijezdin remi

Siniša Kotaraš
Asentićev prvenac za treći Zvijezdin remi

Bijeljina - I treću utakmicu zaredom debitanti u Premijer ligi, fudbaleri Zvijezde 09, odigrali su neriješeno.

Na gostovanju u Gabeli tim iz Etno-sela Stanišići je dva puta vodio, ali je domaći GOŠK oba puta uspio da dođe do izjednačenja. Izabranici Milana Đuričića imali su veliku šansu za pobjedu, ali je Muhamed Omanović u samom finišu propustio čisti zicer. Prvo ime utakmice bio je mladi napadač gostiju Luka Asentić, koji je u 18. minutu postigao svoj prvi premijerligaški pogodak.

- Iskreno, najvažnije je da nismo izgubili i da se kući vraćamo s osvojenim bodom. Mislim da to nije neuspjeh i da moramo biti zadovoljni činjenicom da smo nastavili niz dobrih partija na gostovanjima. Što se tiče same utakmice, u prvih 45 minuta nam je veoma teško i sparno vrijeme bilo najveći protivnik. U drugom je bilo nešto lakše za igru, bilo je i prilika, ali nijedna nije iskorišćena. Šteta za onu šansu Omanovića, ali se mora reći i da je Dalibor Kozić fantastično reagovao - kaže Asentić.

Prema njegovim riječima, nakon tri uzastopna remija, došao je red i na prvi premijerligaški trijumf bez obzira na to što im je naredni rival Željezničar.

- Jeste “Željo” favorit, ali igramo na našem terenu i tu uvijek idemo na pobjedu. Navijači su nas počeli pratiti i nadamo se da će u nedjelju biti pune tribine stadiona u Ugljeviku. Osim toga, u do sada tri odigrana kola vidjelo se da je liga mnogo ujednačenija nego prethodnih sezona, svako svakoga može da pobijedi, pa i u tome vidim našu šansu - tvrdi Asentić.

Mladi napadač stigao je kao junior iz Slavije i odmah dobio šansu da, uz nastupe za omladinski, zaigra za prvi tim i bude član ekipe koja je izborila plasman u Premijer ligu.

- U Slaviji sam sa 16 i po godina zaigrao za prvi tim, tako da sam imao neko iskustvo. Ovdje sam igrao uporedo i za juniore i za prvi tim i nije mi bilo teško. Sa druge strane, znao sam još otprije dosta igrača, a imao sam i veliku pomoć i podršku svih u klubu - naglasio je Asentić.

Šef stručnog štaba Zvijezde 09, Milan Đuričić, ima samo riječi hvale za Asentića, koji je u sve tri utakmice u novoj sezoni bio starter.

  • Nadao sam se da ću dobiti šansu da zaigram, ali zaista nisam očekivao da ću biti starter u sve tri meča. E sad, kad je već tako ispalo, potrudio sam se da iskoristim tu priliku i nadam se da sam u tome uspio. Drago mi je zbog ukazanog povjerenja, a posebno me raduje prvi pogodak - sa ponosom je istakao Asentić, koji je već neko vrijeme na meti klubova iz Portugalije, ali o tome, kako kaže, ne razmišlja previše.

Ostali rezultati trećeg kola: Široki Brijeg - Čelik 6:0, Radnik - Krupa 2:2, Mladost - Tuzla siti 0:1, Sloboda - Sarajevo 0:1, Željezničar - Zrinjski 2:0.

Premijer liga

1. Široki B.       3        2        1        0        9:2     7

2. Sarajevo 3        2        0        1        6:2     6

3. Željezničar    3        2        0        1        3:1     6

4. Zrinjski 3        2        0        1        4:3     6

5. Krupa     3        1        2        0        7:5     5

6. Radnik   3        1        2        0        4:3     5

7. Tuzla siti       3        1        1        1        1:1     4

8. Zvijezda 09      3        0        3        0        3:3     3

9. Čelik     3        1        0        2        2:9     3

10. Sloboda        3        0        1        2        1:3     1

11. GOŠK  3        0        1        2        3:6     1

12. Mladost        3        0        1        2        0:5     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana