Zvezda za uvođenje VAR-a

Agencije
Zvezda za uvođenje VAR-a

Beograd - Preokret Crvene zvezde protiv Inđije (2:1) iz dva penala u finišu meča ponovo su podigli tenzije u srpskom fudbalu, a da je sudija Igor Stojiljković pogriješio priznao je i sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

Sporniji od dva sporna trenutka desio se u 87. minutu kada je Nemanja Vidić oborio Aleksu Vukanovića metar od kaznenog prostora, a Stojiljković pokazao na penal koji je realizovao Milan Pavkov, baš kao još jedan u sudijskoj nadoknadi.

- Prvi penal nije postojao, prekršaj je bio van šesnaesterca. Sudija je napravio previd, nije bio dobro postavljen, nadam se da se takve greške neće više dešavati na našim utakmicama. Zvezda se zalaže za što hitnije uvođenje VAR tehnologije u našoj ligi - rekao je Mrkela.

Trener Inđije Srđan Blagojević vidno je bio potresen zbog svega viđenog, jer je njegova ekipa nepravedno ostala bez bodova, iako ih je zaslužila na terenu.

- U šoku sam... Da se ovakve stvari dešavaju u poslednjih pet minuta. Primamo čestitke posle svake utakmice, svi kažu da igramo dobro, ali po ko zna koji put u finišu pravimo “budalaštine”. Suviše su sveža osećanja da bilo šta sada kažem - rekao je Blagojević.

Igra Zvezde tri dana uoči utakmice sa Bajernom bila je više nego loša, što je priznao i trener Vladan Milojević. Debi je upisao Radživ Van la Para, a kako je transfer El Fardu Bena u Al Vahdu propao Vladan Milojević će imati veliki izbor, ali i priličnu gužvu u svlačionici.

Partizan je napravio mnogo bolju uvertiru pred start u Ligi Evrope i meč sa AZ Alkmarom, jer je sa 3:0 slavio protiv Proletera, a u strijelce se upisao i povratnik Lazar Marković. Srećan je i zbog dobere igre Umara Sadika.

Rezultati i strijelci osmog kola Superlige: Radnički - Vojvodina 1:2 (Mihajlović 9 - Matić 33, Devetak 77), Crvena zvezda - Inđija 2:1 (Pavkov 88. penal, 90. penal - Tomić 35), Javor - Rad 3:0 (Maričić 25, Petković 63, Mrkaić 66), Radnik - Napredak 1:4 (Makarić 36. penal - Bjeloš 9, Ivanović 16, Zec 67, 76), Voždovac - Čukarički 2:2 (Stojčev 61, Nikolić 65 - Stojanović 34, Birmančević 59), Proleter - Partizan 0:3 (Tošić 56, Sadik 73, Marković 78). Sinoć: TSC - Mačva, Mladost - Spartak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana