Zvezda se "stotkom" protiv Cibone vratila u plej-of zonu

B92
Zvezda se "stotkom" protiv Cibone vratila u plej-of zonu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom terenu Cibonu sa 102:80, u posljednjem meču 16. kola ABA lige.

Izabranici Dragana Šakote su uspjeli da zaborave poraze u Evroligi od Žalgirisa i Albe i tako zabilježe šesti uzastopni domaći trijumf u regionalnom takmičenju.

Crveno-bijeli su maltene od prvog do posljednjeg minuta bili u prednosti, koja je išla i do +22, što je bilo dovoljno za novu pobjedu vrednu plej-of zone poslije dužeg vremena.

Igrači obije ekipe su u duel ušli raspoloženi, a u prva dva minuta gotovo da promašaja nije bilo.

Sa jedne strane u šutu van linije 6,75m precizan je bio Simanić, dok mu je sa druge parirao u tom segmentu Novačić.

Nisu dugo odolevali gosti, pa su crveno bijeli već pred kraj prvog kvartala imali dvocifrenu prijednost, koju su nastavili da uvećavaju.

Domaći su počeli da pogađaju iz reketa, a u ritmu je bio Štimac, koji je na veliku pauzu otišao kao najefikasniji pojedinac.

Cibona je mini-serijom otvorila drugu četvrtinu, međutim, njihove nade raspršio je Beron, novom trojkom. Amerikancu se pridružio i Odžo, pa su domaći poslije 20 minuta košarke imali prednost od "okruglih" 20 razlike.

Drugo poluvrijeme je otvoreno kao i prvo – trojkama. Zvezda je već sredinom trećeg kvartala počela sa egzibicijama, koje nisu prolazile baš najbolje, što su gosti iskoristili i započeli seriju koševa.

Ipak, crveno-bijeli su uspjeli nakratko na odbiju nalet Zagrepčana, koji su i početkom posljednje četvrtine zaigrali dobro i prišli na -13, ali to je bilo sve od njih.

Domaći su ponovo ubrzali ritam i na kraju rutinski priveli meč kraju. Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Džejms Gist sa 15 poena, po 13 su postigli Lorenzo Braun, Boriša Simanić i Vladimir Štimac, dok je 10 ubacio Ognjen Dobrić.

Kod gostiju je najbolji bio Filip Bundović sa 19 poena, 16 je dodao Novačić, a 11 Gibson.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Igokei, dok Cibona dočekuje Budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana