Zvezda se nada čudu na “San siru”

G.S.
Zvezda se nada čudu na “San siru”

BEOGRAD - Vatrometima, pjesmom i mnoštvom transparenata podrške navijači Crvene zvezde ispratili su ekipu iz Beograda koja će večeras od 21 čas protiv Milana tražiti čudo na “San siru” u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope.

“Delija” nije bilo na prošlosedmičnom meču na “Marakani”, neće ih biti ni u Milanu, ali su svojim ljubimcima jasno poručili da nema predaje te da rezultat 2:2 iz prvog meča ostavlja nadu da mogu napraviti podvig i eliminisati “rosonere”. Ipak, i oni najzagriženiji ljubitelji “crveno-bijelih” boja svjesni su da će to biti veoma teško, a trener Dejan Stanković je ne velikim mukama jer mu nedostaje nekoliko igrača iz startne postave, a najviše brine nedostatak dva defanzivca Milana Rodića i Nemanje Milunovića. Filipo Falko trebalo bi da zaigra dok je neizvjesna situacija sa Mirkom Ivanićem koji ima rupturu mišića. Stankovića može da raduje povratak u tim Aleksandra Kataija mada je pitanje koliko minuta u igri on može da izdrži jer je posljednji takmičarski meč odigrao u novembru prošle godine.

- Oni će izaći jako od početka, a na nama je da budemo kompaktni i da damo sve od sebe. Vratio nam se Katai, koji je veoma bitan igrač za nas. Nadam se da će se već protiv Milana upisati u strelce. Nedostajaće nam Eraković, Rodić i Milunović, ali tu su Degenek, Gobeljić, Gajić i Pankov. Oni su na raspolaganju i zajedno sa mnom daćemo sve od sebe da probamo da zaustavimo veliki Milan i probamo da pobedimo - rekao je golman i kapiten Zvezde Milan Borjan.

Beograđani su dva puta gostovali na slavnom stadionu. Remizirali su 1988. godine (1:1), doživjeli poraz 2006. (1:0) i sada se nadaju da će biti treća sreća jer ih pobjeda bilo kojim rezultatom vodi dalje.

- Presudiće želja, verujem u ovaj tim. Verovao sam u poslednje četiri godine. Sve može da se desi - dodao je Borjan.

Povratnik u ekipu Aleksandar Katai rekao je da osjeća ogromno zadovoljstvo što konkuriše za utakmicu protiv Milana, dok će trener odlučiti hoće li mu pružiti priliku.

- Igrači veruju u prolaz, da ne veruju ne bismo ni išli u Italiju. Idemo hrabro, kako drugačije. Beograd je dokazao da se Zvezda može suprotstaviti Milanu. U revanšu će, zasigurno, biti novih imena, ali, u suštini, radi se o nijansama između onih koji su istrčali na teren stadiona “Rajko Mitić” i momaka predviđenih za drugih 90 minuta. Svi su oni na visokom nivou što opet ne eliminiše Zvezdu i pre nego što je krenuo nastavak dvoboja. Neću, svakako, reći ništa novo kad pomenem da u fudbalu nema unapred dobijenih utakmica, ali vredi se podsetiti, kao što se mora i verovati. Samo da budemo tim - istakao je Katai.

Spisak igrača

Trener Dejan Stanković put Milana poveo je 21 igrača, a na spisku su Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Ćopić, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Filipo Falko, Aleksandar Katai, El Fardu Ben, Željko Gavrić, Slavoljub Srnić, Dijego Falćineli, Milan Pavkov, Aleksa Vukanović i Nikola Krstović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana